Így lesz igazán finom a húsvéti sonka: a titok a főzési időben és a fűszerezésben rejlik

Bárki képes igazán finom húsvéti sonkát készíteni, csak néhány titkot kell ismerni hozzá.

husveti sonka
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes húsvéti sonka készítésének két titka van. Az egyik a főzési idő: mindig annyi órát főzd, ahány kilós a sonka. Érdemes kötözöttet vásárolni, hogy ne essen szét. A másik a főzővíz megfelelő ízesítése. Ha hagymát és fűszereket teszel bele, a végeredmény is sokkal finomabb lesz. A visszamaradt főzővizet fagyaszd le, és később még sok ételhez felhasználhatod.

Tökéletes húsvéti sonka

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 kg kötözött sonka
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 kávéskanál egész bors
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát előző este áztasd be. Másnap tedd egy nagy fazékba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, tedd bele az egész fokhagymagerezdeket, a félbevágott vöröshagymát héjával együtt, a babérlevelet, az egész borsot, és öntsd fel fehérborral. Takard le, és forrástól számítva kis lángon főzd két órát, vagy annyit, ahány kiló a sonka. Ha az idő letelt, és a hús megpuhult, húzd le a tűzről, hagyd a főzővizében kihűlni, és alufóliába csomagolva tedd be a hűtőbe. Másnapra könnyen szeletelhetővé válik. A kötést elég közvetlenül tálalás előtt lefejteni róla.

A visszamaradt főzőlevet tedd a fagyasztóba, és később használd fel például egy finom sűrű bableves alapjaként.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük