Így lesz igazán finom a húsvéti sonka: a titok a főzési időben és a fűszerezésben rejlik
Bárki képes igazán finom húsvéti sonkát készíteni, csak néhány titkot kell ismerni hozzá.

husveti sonka
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes húsvéti sonka készítésének két titka van. Az egyik a főzési idő: mindig annyi órát főzd, ahány kilós a sonka. Érdemes kötözöttet vásárolni, hogy ne essen szét. A másik a főzővíz megfelelő ízesítése. Ha hagymát és fűszereket teszel bele, a végeredmény is sokkal finomabb lesz. A visszamaradt főzővizet fagyaszd le, és később még sok ételhez felhasználhatod.

Tökéletes húsvéti sonka

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 kg kötözött sonka
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 kávéskanál egész bors
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát előző este áztasd be. Másnap tedd egy nagy fazékba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, tedd bele az egész fokhagymagerezdeket, a félbevágott vöröshagymát héjával együtt, a babérlevelet, az egész borsot, és öntsd fel fehérborral. Takard le, és forrástól számítva kis lángon főzd két órát, vagy annyit, ahány kiló a sonka. Ha az idő letelt, és a hús megpuhult, húzd le a tűzről, hagyd a főzővizében kihűlni, és alufóliába csomagolva tedd be a hűtőbe. Másnapra könnyen szeletelhetővé válik. A kötést elég közvetlenül tálalás előtt lefejteni róla.

A visszamaradt főzőlevet tedd a fagyasztóba, és később használd fel például egy finom sűrű bableves alapjaként.

Ezt is szeretjük