
Klasszikus kaszinótojás gazdag töltelékkel: nem hiányozhat a húsvéti asztalról
A kaszinótojás minden ünnepi alkalmat feldob: húsvétkor is készítsd el!


A gazdag töltelékkel megrakott kaszinótojás az egyik legnépszerűbb hidegtálas készítmény, amelynek a húsvéti asztalon is ott a helye a sonka mellett. Frissen is finom, de ha van rá lehetőséged, készítsd el tálalás előtt egy nappal, hogy az ízeknek legyen lehetőségük a hűtőben összeérni. A tojásokat kifőzés előtt tartsd egy órát szobahőmérsékleten, hogy ne repedjen meg a héjuk.
Húsvéti kaszinótojás
Hozzávalók 12 darabhoz
- 6 tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 1 csapott evőkanál mustár
- 0.5 kávéskanál szerecsendió
- só
- pirospaprika a szóráshoz
A besamelhez
- 1.5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 0.5 dl tej
Elkészítés:
A tojásokat tedd forrásban lévő vízbe, és tíz perc alatt főzd ki őket keményre. Ha készen vannak, tedd át őket hideg vízbe, várd meg, amíg kihűlnek, ekkor távolítsd el a héjukat, vágd őket félbe, és a sárgájukat kanalazd egy tálba.
Amíg hűlnek a tojások, készítsd el a belsamelt. A vajat kis lángon olvaszd fel, add hozzá a lisztet, kevergesd kézi habverővel addig, amíg felhabzik, majd öntsd fel a tejjel, és egy perc alatt sűrítsd össze. A sűrű mártást keverd el a tojássárgákkal, majd add hozzá a majonézt, a mustárt, a szerecsendiót és a sót is. A tojásfehérjéket helyezd el egy tálon, és töltsd beléjük vissza a sárgákból készült krémet. Ha igazán elegáns szeretnél lenni, habzsákot használj ehhez a művelethez. Szórd meg minden adag tetejét kis pirospaprikával, és tálalásig tartsd a hűtőben.
Az igazán ünnepi hangulatú kaszinótojást tálald franciasaláta-ágyon.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept