
Hagyományos sárgatúró sok mazsolával: Szabolcsban, Borsodban nincs húsvét nélküle
Az ország keleti felében nem képzelhető el a húsvét sárgatúró nélkül. Idén készítsd el te is!


A tejből, tojásból és cukorból készülő húsvéti sárgatúró sok vidéken elmaradhatatlan húsvéti édesség. Úgy az igazi, ha nem spórolod ki belőle a mazsolát, de ha nagyon nem szeretitek, nyugodtan hagyd el, anélkül is igazán finom lesz.
Húsvéti mazsolás sárgatúró
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg cukor
- 12 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 liter tej
- 1 mazsola
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tejet tedd fel forrni a kétféle cukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal. Közben a tojásokat üsd egy tálba, és fakanállal enyhén verd fel őket. Ha a tej felforrt, öntsd hozzá a tojást, és kis lángon folyamatosan kevergesd nagyjából tíz percig, amíg besűrűsödik. Egy szűrőt bélelj ki valamilyen textillel, ebbe öntsd a besűrűsödött tejet. Hagyd pár percig hűlni, majd alaposan préseld össze, tedd a konyharuhába csavart masszát egy lábos vagy tál fölé, és hagyd úgy néhány órát, amíg a tejsavó lecsöpög. Tálalásig konyharuhába csomagolva tartsd a hűtőben. Mielőtt az asztalra teszed, borítsd ki egy tálra, és szeleteld fel.
A torma sem hiányozhat a húsvéti asztalról: ez a selymes tormaszósz zöldségek mellé, mártogatósnak is tökéletes.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept