Fehérborban puhult omlós, rozmaringos báránycomb: fejedelmi húsvéti lakoma

A húsvéti báránycombhoz remekül megy a rozmaring és a száraz fehérbor.

baranycomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jellegzetes illatú és ízű húsvéti rozmaringos báránycomb sok országban az ünnep elmaradhatatlan fogása. Ennek történelmi okai vannak: a zsidók hagyományosan fiatal bárányt fogyasztottak pészahkor, és Jézus is ilyet evett az utolsó vacsorán. Az ünnep táján itthon is viszonylag könnyű báránycombot beszerezni.

Húsvéti rozmaringos báránycomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 szál rozmaring
  • 2 egész fej fokhagyma
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 1 báránycomb (kb. 1,2-1,5 kg)
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A báránycombot mosd meg. Dörzsöld be sóval és borssal, kend meg egy kevés olívaolajjal, és tedd egy tepsibe. A két fokhagymafejet pucold meg, egészben vágd őket félbe egy éles késsel, és a rozmaringákkal együtt helyezd el a báránycomb mellett. A tepsit takard le alufóliával, és told 220 fokra előmelegített sütőbe. Húsz perc múlva vedd le a hőfokot 180 fokra, és így süsd tovább a bárányt nagyjából két és fél órát, amíg a hús könnyedén leválik a csontról. Az utolsó órában öntsd fel fehérborral, hogy az így keletkezett szaftban párolódjon puhára.

 

Könnyed húsvéti köret lehet mellé a mustáros répasaláta.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük