Reszelt, ecetes torma: így készítsd el otthon a csípős finomságot
Miért ne készítenéd saját kezűleg a húsvéti sonka mellé a reszelt, ecetes tormát? Egyáltalán nem ördöngösség!

ecetes-reszelt-torma
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsvéti asztal kötelező kiegészítője az ecetes torma. A házi sokkal aromásabb, és nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot, tartósítószert, ízfokozót. A frissen reszelt torma ráadásul baktérium- és vírusölő hatású is. Bár sokan azért nem fognak hozzá, mert macerásnak találják, ráadásul a könnyezést is nehéz megúszni. Most azonban néhány praktikával megkönnyítheted a saját dolgodat. 

Ecetes reszelt torma

Hozzávalók

  • 50 dkg torma
  • 2 dl víz
  • 1.5 dl fehérborecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

A tormagyökeret alaposan mosd meg. Ha nem szereted túl erősen, langyos vízzel öblítsd le. Zöldséghámozóval pucold meg, reszeld le, és nyomkodd ki jó alaposan. A vizet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, a sót és az ecetet. Langyosítsd addig, amíg a cukor el nem olvad. Részletekben öntsd és keverd a reszelt tormára.

Leegyszerűsítheted saját dolgodat, és időt, valamint könnycseppeket is megspórolhatsz, ha aprítógépbe teszed a feldarabolt tormát, és néhány evőkanál ecetes vízzel jól összekevered, majd a végén hozzáadod a többi levet. Kanalazd át jól záródó üvegbe. Hűtőben egy hónapig eláll.
A sonkatekercshez is jól jön a házi torma. Akár még kaszinótojást is készíthetsz mellé. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük