Reszelt, ecetes torma: így készítsd el otthon a csípős finomságot
Miért ne készítenéd saját kezűleg a húsvéti sonka mellé a reszelt, ecetes tormát? Egyáltalán nem ördöngösség!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A húsvéti asztal kötelező kiegészítője az ecetes torma. A házi sokkal aromásabb, és nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot, tartósítószert, ízfokozót. A frissen reszelt torma ráadásul baktérium- és vírusölő hatású is. Bár sokan azért nem fognak hozzá, mert macerásnak találják, ráadásul a könnyezést is nehéz megúszni. Most azonban néhány praktikával megkönnyítheted a saját dolgodat.
Ecetes reszelt torma
Hozzávalók:
- 50 dkg torma
- 2 dl víz
- 1.5 dl fehérborecet
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
A tormagyökeret alaposan mosd meg. Ha nem szereted túl erősen, langyos vízzel öblítsd le. Zöldséghámozóval pucold meg, reszeld le, és nyomkodd ki jó alaposan. A vizet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, a sót és az ecetet. Langyosítsd addig, amíg a cukor el nem olvad. Részletekben öntsd és keverd a reszelt tormára.
Leegyszerűsítheted saját dolgodat, és időt, valamint könnycseppeket is megspórolhatsz, ha aprítógépbe teszed a feldarabolt tormát, és néhány evőkanál ecetes vízzel jól összekevered, majd a végén hozzáadod a többi levet. Kanalazd át jól záródó üvegbe. Hűtőben egy hónapig eláll.
A sonkatekercshez is jól jön a házi torma. Akár még kaszinótojást is készíthetsz mellé.
Még több recept