Reszelt, ecetes torma: így készítsd el otthon a csípős finomságot
Miért ne készítenéd saját kezűleg a húsvéti sonka mellé a reszelt, ecetes tormát? Egyáltalán nem ördöngösség!
A húsvéti asztal kötelező kiegészítője az ecetes torma. A házi sokkal aromásabb, és nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot, tartósítószert, ízfokozót. A frissen reszelt torma ráadásul baktérium- és vírusölő hatású is. Bár sokan azért nem fognak hozzá, mert macerásnak találják, ráadásul a könnyezést is nehéz megúszni. Most azonban néhány praktikával megkönnyítheted a saját dolgodat.
Ecetes reszelt torma
Hozzávalók
- 50 dkg torma
- 2 dl víz
- 1.5 dl fehérborecet
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
A tormagyökeret alaposan mosd meg. Ha nem szereted túl erősen, langyos vízzel öblítsd le. Zöldséghámozóval pucold meg, reszeld le, és nyomkodd ki jó alaposan. A vizet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, a sót és az ecetet. Langyosítsd addig, amíg a cukor el nem olvad. Részletekben öntsd és keverd a reszelt tormára.
Leegyszerűsítheted saját dolgodat, és időt, valamint könnycseppeket is megspórolhatsz, ha aprítógépbe teszed a feldarabolt tormát, és néhány evőkanál ecetes vízzel jól összekevered, majd a végén hozzáadod a többi levet. Kanalazd át jól záródó üvegbe. Hűtőben egy hónapig eláll.
A sonkatekercshez is jól jön a házi torma. Akár még kaszinótojást is készíthetsz mellé.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept