Reszelt, ecetes torma: így készítsd el otthon a csípős finomságot
Miért ne készítenéd saját kezűleg a húsvéti sonka mellé a reszelt, ecetes tormát? Egyáltalán nem ördöngösség!

ecetes-reszelt-torma
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

Kerek, feszes popsi, narancsbőr nélkül: 30 napos zsírégető kihívás magyar fitneszedzővel »

Ez a frufru mindenkinek jól áll: fodrász mutatja meg, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsvéti asztal kötelező kiegészítője az ecetes torma. A házi sokkal aromásabb, és nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot, tartósítószert, ízfokozót. A frissen reszelt torma ráadásul baktérium- és vírusölő hatású is. Bár sokan azért nem fognak hozzá, mert macerásnak találják, ráadásul a könnyezést is nehéz megúszni. Most azonban néhány praktikával megkönnyítheted a saját dolgodat. 

Ecetes reszelt torma

Hozzávalók:

  • 50 dkg torma
  • 2 dl víz
  • 1.5 dl fehérborecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A tormagyökeret alaposan mosd meg. Ha nem szereted túl erősen, langyos vízzel öblítsd le. Zöldséghámozóval pucold meg, reszeld le, és nyomkodd ki jó alaposan. A vizet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, a sót és az ecetet. Langyosítsd addig, amíg a cukor el nem olvad. Részletekben öntsd és keverd a reszelt tormára.

Leegyszerűsítheted saját dolgodat, és időt, valamint könnycseppeket is megspórolhatsz, ha aprítógépbe teszed a feldarabolt tormát, és néhány evőkanál ecetes vízzel jól összekevered, majd a végén hozzáadod a többi levet. Kanalazd át jól záródó üvegbe. Hűtőben egy hónapig eláll.
A sonkatekercshez is jól jön a házi torma. Akár még kaszinótojást is készíthetsz mellé. 

Ezt is szeretjük