Illatos epertorta selymes vaníliakrémmel: könnyű piskóta az alapja
Meseszép és nagyon finom ez a könnyed, nyári, vaníliakrémes epertorta.

A piskótaalapú, vaníliakrémes epertortánál keresve sem találhatsz tökéletesebb nyári desszertet, akár csak egy délutáni kávézásra, akár ünnepi alkalomra készülsz. A tésztát nagyon könnyű elkészíteni, és a krém sem bonyolult, a nehezebb érzetet adó vaj helyett lágyabb, tejszínhabos-pudingos töltelék kerül a süteménybe.
Epertorta vaníliakrémmel
Hozzávalók
- 60 dkg eper
A piskótához
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 mokkáskanál vaníliaaroma
A krémhez
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 8 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag expressz habfixáló
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A citromot mosd meg, és reszeld le a héját. Válaszd szét a tojásokat, a tojásfehérjéket pedig verd kemény habbá a cukor felével. A cukor másik felét keverd ki a tojássárgájával és a vaníliaaromával, add hozzá a citromhéjat, majd óvatosan forgasd össze a tojásfehérjés habbal, ügyelve, hogy ne törjön össze. A sütőport add a liszthez, majd ezt is keverd bele kis adagonként a krémbe.
Bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, majd tedd 210 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, és süsd 5 percig. Ezután csökkentsd 170-180 fokra a hőmérsékletet, és süsd a piskótát további 30 percig, tűpróbával ellenőrizd, kész van-e, mielőtt kiveszed. Mielőtt három részre vágod, hagyd kihűlni.
A pudingport főzd meg a tasakon leírt módon, de a receptben szereplő hozzávalókkal, majd hagyd teljesen kihűlni, lehetőleg még langyos se legyen. Verd fel a tejszínhabot, add hozzá a habfixálót, majd keverd simára a pudinggal, és add hozzá a vaníliaaromát is.
Az epret mosd meg, a kétharmadát vágd kisebb darabokra, egyharmadát pedig tartsd meg egészben, dekorációnak, még levelet is hagyhatsz rajta akár. Az alsó piskótalapra kenj a krémből, majd szórd meg eperdarabokkal, helyezd rá a második lapot, és azzal is tegyél ugyanígy. Végül helyezd fel a harmadik lapot, és borítsd be a torta tetejét és oldalát is a maradék krémmel. A tetejét dekoráld a maradék eperrel, akár egészben, akár szeletekre vágva.
Epres fogások minden mennyiségben: 7 szuper recept az eperszezonra
Ha te is repesve várod az eperszezont, akkor mutatunk 7 szuper receptet, amelyek jó, ha a tarsolyodban vannak: leves, főétel és desszert is szerepel köztük.
ElolvasomKép: StockFood / Meliukh, Irina.
OLVASD EL EZT IS!