Illatos epertorta selymes vaníliakrémmel: könnyű piskóta az alapja

Meseszép és nagyon finom ez a könnyed, nyári, vaníliakrémes epertorta.

Epertorta vaníliakrémmel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A piskótaalapú, vaníliakrémes epertortánál keresve sem találhatsz tökéletesebb nyári desszertet, akár csak egy délutáni kávézásra, akár ünnepi alkalomra készülsz. A tésztát nagyon könnyű elkészíteni, és a krém sem bonyolult, a nehezebb érzetet adó vaj helyett lágyabb, tejszínhabos-pudingos töltelék kerül a süteménybe.

Epertorta vaníliakrémmel

Hozzávalók

  • 60 dkg eper

A piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 mokkáskanál vaníliaaroma

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag expressz habfixáló
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A citromot mosd meg, és reszeld le a héját. Válaszd szét a tojásokat, a tojásfehérjéket pedig verd kemény habbá a cukor felével. A cukor másik felét keverd ki a tojássárgájával és a vaníliaaromával, add hozzá a citromhéjat, majd óvatosan forgasd össze a tojásfehérjés habbal, ügyelve, hogy ne törjön össze. A sütőport add a liszthez, majd ezt is keverd bele kis adagonként a krémbe. 

 

Bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, majd tedd 210 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, és süsd 5 percig. Ezután csökkentsd 170-180 fokra a hőmérsékletet, és süsd a piskótát további 30 percig, tűpróbával ellenőrizd, kész van-e, mielőtt kiveszed. Mielőtt három részre vágod, hagyd kihűlni.

 

A pudingport főzd meg a tasakon leírt módon, de a receptben szereplő hozzávalókkal, majd hagyd teljesen kihűlni, lehetőleg még langyos se legyen. Verd fel a tejszínhabot, add hozzá a habfixálót, majd keverd simára a pudinggal, és add hozzá a vaníliaaromát is.

 

Az epret mosd meg, a kétharmadát vágd kisebb darabokra, egyharmadát pedig tartsd meg egészben, dekorációnak, még levelet is hagyhatsz rajta akár. Az alsó piskótalapra kenj a krémből, majd szórd meg eperdarabokkal, helyezd rá a második lapot, és azzal is tegyél ugyanígy. Végül helyezd fel a harmadik lapot, és borítsd be a torta tetejét és oldalát is a maradék krémmel. A tetejét dekoráld a maradék eperrel, akár egészben, akár szeletekre vágva.

Epres fogások minden mennyiségben: 7 szuper recept az eperszezonra

Ha te is repesve várod az eperszezont, akkor mutatunk 7 szuper receptet, amelyek jó, ha a tarsolyodban vannak: leves, főétel és desszert is szerepel köztük.

Elolvasom

Kép: StockFood / Meliukh, Irina.

Ezt is szeretjük