Álomfinom piskótatorta tejszínes, mascarponés krémmel és eperrel
Ízesítésben nagyon egyszerű a könnyed, krémes piskótaalapú torta, amit az eper tesz igazán lenyűgözővé.

mascarpones-eperes-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Eperből rengeteg megunhatatlan sütit készíthetsz. Ha szeretnél kitenni magadért, vagy alkalomra lepnél meg valakit mutatós tortával, a mascarponés-epres sütit akkor is bátran kipróbálhatod. A magas torta alapja a klasszikus, pillekönnyű piskóta. 

Mascarponés-epres torta

Hozzávalók:

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez

  • 60 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az egész tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd jó habosra a porcukorral és a vaníliával. A lisztet dolgozd össze a sütőporral, és szitáld a tojásos keverékhez. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsd egy körülbelül 26 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába, és helyezd 200 fokra előmelegített sütőbe, azonnal vedd le a hőfokot, 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. A sütőből kivéve hűtsd ki a tortalapot. 

Közben készítsd el a krémet. A tejszínt verd habosra a fixálóval, keverd hozzá a mascarponét, és add hozzá a kétféle cukrot. A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen vágd két-három lapra, egyenletesen kend meg a krémmel, és rakj a rétegek közé epret. Tárold a hűtőben, és tálalás előtt szeleteld fel. 
A gyümölcsös joghurttorta is kellemes tavaszi, nyári desszert, amit még sütni sem kell. 

Ezt is szeretjük