Retro gyümölcstorta vaníliás krémmel, eperrel: évtizedes családi recept szerint
Bár a boltban is kaphatsz a gyümölcstortához tésztalapot, a házi piskóta sokkal jobb.

vanilias-epres-torta
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A 47 éves gyönyörű modell túltolta a dögösséget: újraírta a vidéki báj fogalmát »

Brigitte Bardot ezzel a frizurával őrjítette meg a férfiakat: így készítsd el egyszerűen »

6 esküvői frizura, ami rövid hajból elkészítve a legszebb: ezeket kérd a fodrásztól »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre itt az eperszezon, most már friss magyar gyümölcshöz is hozzájuthatsz! Az egészséges és finom gyümölcsből rengeteg csodás finomságot készíthetsz. A régimódi, vaníliás pudinggal feldobott gyümölcstortára is tökéletes.

Epres, vaníliás gyümölcstorta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 5 vaj

A tetejére

  • 30 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

Az átszitált lisztet vegyítsd a sütőporral. A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A tojások sárgáját keverd ki jól a porcukorral, majd pár perc után csorgasd hozzá a vizet. Forgasd hozzá a tojáshabot, szitáld rá a sütőporos-lisztes keveréket, majd fakanállal óvatosan dolgozd össze.
 

A gyümölcstortaformát kend ki zsiradékkal, és szórd meg zsemlemorzsával, majd simítsd bele a tésztát. Rakd előmelegített sütőbe, majd 160 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd pár percig a formában, majd egy gyors mozdulattal fordítsd át egy tálcára, és hűtsd ki egészen.


A krémhez a pudingport keverd csomómentesre a tejjel, add hozzá a cukrot, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. A tűzről lehúzva várd meg, míg langyosra hűl, majd tedd hozzá a vajat, hogy még krémesebb legyen. Kanalazd a tésztára, rakd ki megmosott, lecsepegtetett, feldarabolt eperrel. 
Süss minél több epres sütit, a pite mindig jó választás!

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük