Retro gyümölcstorta vaníliás krémmel, eperrel: évtizedes családi recept szerint
Bár a boltban is kaphatsz a gyümölcstortához tésztalapot, a házi piskóta sokkal jobb.

vanilias-epres-torta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Végre itt az eperszezon, most már friss magyar gyümölcshöz is hozzájuthatsz! Az egészséges és finom gyümölcsből rengeteg csodás finomságot készíthetsz. A régimódi, vaníliás pudinggal feldobott gyümölcstortára is tökéletes.

Epres, vaníliás gyümölcstorta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 5 vaj

A tetejére

  • 30 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

Az átszitált lisztet vegyítsd a sütőporral. A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A tojások sárgáját keverd ki jól a porcukorral, majd pár perc után csorgasd hozzá a vizet. Forgasd hozzá a tojáshabot, szitáld rá a sütőporos-lisztes keveréket, majd fakanállal óvatosan dolgozd össze.
 

A gyümölcstortaformát kend ki zsiradékkal, és szórd meg zsemlemorzsával, majd simítsd bele a tésztát. Rakd előmelegített sütőbe, majd 160 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd pár percig a formában, majd egy gyors mozdulattal fordítsd át egy tálcára, és hűtsd ki egészen.


A krémhez a pudingport keverd csomómentesre a tejjel, add hozzá a cukrot, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. A tűzről lehúzva várd meg, míg langyosra hűl, majd tedd hozzá a vajat, hogy még krémesebb legyen. Kanalazd a tésztára, rakd ki megmosott, lecsepegtetett, feldarabolt eperrel. 
Süss minél több epres sütit, a pite mindig jó választás!

Ezt is szeretjük