Krémes, házi vaníliás puding: ebben nincs adalékanyag
A házi vaníliás puding alig bonyolultabb, mint a zacskós, és csak pár perccel tart tovább elkészíteni, az eredmény viszont mennyei.

hazi-vanilias-puding
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

A ’80-as évek gyönyörű modellje 54 évesen is irtó dögös: ilyen szexi ruhában lépett a kifutóra »

Akár súlyos bőrbetegségeket is okozhatnak a hamis sminkek: így ismerhetőek fel a legkönnyebben »

A 2000-res évek kedvenc frizurája ma is divatos: a legszexibb tépett fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egyszer kipróbálod, rájössz, hogy házi vaníliás pudingot főzni nem nagy ördöngösség, ráadásul nincs benne semmi tartósítószer vagy mesterséges színezék. Önmagában is finom, gyümölcsökkel, tejszínnel pedig még vonzóbb. Sütikbe, tortákba krémként is használatod, ebben az esetben érdemes vajat keverni hozzá.  

Házi vaníliás puding

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 5 db tojássárga
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat rakd egy tálba, szórd hozzá a kukoricakeményítőt, önts hozzá kevés tejet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet, add hozzá a cukrot, a sót, a vanília kikapart belsejét és a rudat. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik, arra vigyázz, hogy ne forrjon fel.
Szedd ki a rudat, a pudingot pedig öntsd tálkákba vagy mutatós poharakba. Amikor kihűl, tedd a hűtőbe legalább két-három órára. 
Próbálkozz a házi csokipudinggal is, azt sem bonyolultabb elkészíteni!

 

Ezt is szeretjük