Krémes, házi vaníliás puding: ebben nincs adalékanyag
A házi vaníliás puding alig bonyolultabb, mint a zacskós, és csak pár perccel tart tovább elkészíteni, az eredmény viszont mennyei.

hazi-vanilias-puding
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egyszer kipróbálod, rájössz, hogy házi vaníliás pudingot főzni nem nagy ördöngösség, ráadásul nincs benne semmi tartósítószer vagy mesterséges színezék. Önmagában is finom, gyümölcsökkel, tejszínnel pedig még vonzóbb. Sütikbe, tortákba krémként is használatod, ebben az esetben érdemes vajat keverni hozzá.  

Házi vaníliás puding

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 5 db tojássárga
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat rakd egy tálba, szórd hozzá a kukoricakeményítőt, önts hozzá kevés tejet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet, add hozzá a cukrot, a sót, a vanília kikapart belsejét és a rudat. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik, arra vigyázz, hogy ne forrjon fel.
Szedd ki a rudat, a pudingot pedig öntsd tálkákba vagy mutatós poharakba. Amikor kihűl, tedd a hűtőbe legalább két-három órára. 
Próbálkozz a házi csokipudinggal is, azt sem bonyolultabb elkészíteni!

 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük