Mennyei mascarponés, erdei gyümölcsös torta: pihe-puha piskóta az alapja

Ezt a lágy, krémes tortát bármikor elkészítheted, hisz friss és mirelit gyümölccsel is mennyei.

Mascarponés, erdei gyümölcsös torta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell különösebb alkalomra várni, hogy megsüsd ezt az étvágygerjesztő gyümölcstortát. Mindig szezonja van, hiszen télen-nyáron találhatsz friss hozzávalókat hozzá, vagy akár mirelit gyümölcsöket is használhatsz. Az alapja egyszerű, pihe-puha piskóta, amire mascarponés krém kerül. A tejszínt könnyebben felvered, ha jó hideg, így előre ne vedd ki a hűtőből. 

Mascarponés, erdei gyümölcsös torta

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához

  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix

A tetejére

  • 50 dkg erdei gyümölcs
  • 2 csomag tortazselépor
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral. A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A tojásfehérje akkor jó, ha megáll a habverőn. A sütőporral vegyített liszttel felváltva dolgozd a tojássárgához, és kavard csomómentesre a masszát. Ezt a műveletet már csak fakanállal végezd, nehogy összetörjön a hab.

 

A tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranysárgára körülbelül 25 perc alatt. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg kihűl. A krémhez a mascarponét és a cukrot keverd össze. A tejszínt a zselatin fixszel verd kemény habbá, és forgasd a mascarponéhoz, majd kend a piskótára. A gyümölcsöt rakd egy lábosba, szórd meg cukorral, keverd össze a zselével, és főzd össze. Egyengesd a mascarponés rétegre, és tedd a hűtőbe néhány órára.

A tortának akár könnyen összedobható kakaós piskótais lehet az alapja.

Így készül a tökéletes kakaós piskóta: rolád és torta is készülhet belőle

A világ legegyszerűbben összedobható kakaóspiskóta-receptjét mutatjuk, mely ellenállhatatlanul finom és puha. Bátran készíthetsz belőle tortát vagy piskótatekercset.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Boomerek és Zoomerek - Miért nehéz a generációk közötti kommunikáció?

Steigervald Krisztián generációkutató a Femina Klub áprilisi előadásán arra keresi a választ, hogyan érthetjük meg egymás világát, hogy a különbözőségek helyett a kapcsolódási pontokra koncentráljunk. Hogyan lehet megtalálni a közös nyelvet a digitális bennszülöttek és az analóg világban felnőttek között? Milyen eszközökkel segíthetjük elő az együttműködést, és hogyan tanulhatnak a generációk egymástól, ahelyett hogy egymás ellen dolgoznának?

 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. február 19. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük