Meztelen torta sok gyümölccsel, mennyei krémmel: a nyár nagy slágere
Lehet két-három vagy akár több szintes, a lágy, mascarponés krémmel töltött meztelen torta nagyon csábító.

Meztelen torta sok gyümölccsel, mennyei krémmel: a nyár nagy slágere
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Pofonegyszerű partismink, ami tágra nyitja a szemeket: nem tudod elrontani »

Ezért jobb, ha az ujjaiddal viszed fel az alapozót ecset vagy szivacs helyett »

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angolszász országokban évek óta menő a meztelen torta. Az alapja vajas piskóta, a krém egyszerű, és félig vagy egyáltalán nincs bevonva. Kánikulában különösen ajánlott nagyobb családi rendezvényekre, szülinapokra, de esküvőkön is hódít. Te is könnyen lenyűgözheted vele a vendégeidet.  

Hozzávalók:

Tésztához

  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 7 db tojás
  • 5 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 teáskanál citromlé
  • 8 dkg cukor

Tetejére

  • 35 dkg bogyós gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vedd ki előre a hűtőből, hogy puha legyen. Keverd krémesre a porcukorral, a vaníliával, majd egyenként add hozzá a tojásokat. A lisztet mixeld a sütőporral és a kakaóval, majd több részletben, spatulával vagy fakanállal forgasd a masszába. A tésztát oszd három részre, és süsd meg egyesével 18-20 centi átmérőjű tortaformában, 170 fokon, körülbelül 35 perc alatt. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
 

A krémhez a túrót villával alaposan nyomkodd meg, és keverd hozzá a mascarponét. Rakd hozzá a cukrot és a citrom levét, majd a kemény habbá vert tejszínt. Töltsd meg vele a kihűlt piskótalapokat. Az oldalára nem kell krém, a tetejét viszont díszítsd bogyós gyümölcsökkel. 

Ezt is szeretjük