Meztelen torta sok gyümölccsel, mennyei krémmel: a nyár nagy slágere
Lehet két-három vagy akár több szintes, a lágy, mascarponés krémmel töltött meztelen torta nagyon csábító.

Meztelen torta sok gyümölccsel, mennyei krémmel: a nyár nagy slágere
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az angolszász országokban évek óta menő a meztelen torta. Az alapja vajas piskóta, a krém egyszerű, és félig vagy egyáltalán nincs bevonva. Kánikulában különösen ajánlott nagyobb családi rendezvényekre, szülinapokra, de esküvőkön is hódít. Te is könnyen lenyűgözheted vele a vendégeidet.  

Meztelen gyümölcsös torta

Hozzávalók:

Tésztához

  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 7 db tojás
  • 5 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 teáskanál citromlé
  • 8 dkg cukor

Tetejére

  • 35 dkg bogyós gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vedd ki előre a hűtőből, hogy puha legyen. Keverd krémesre a porcukorral, a vaníliával, majd egyenként add hozzá a tojásokat. A lisztet mixeld a sütőporral és a kakaóval, majd több részletben, spatulával vagy fakanállal forgasd a masszába. A tésztát oszd három részre, és süsd meg egyesével 18-20 centi átmérőjű tortaformában, 170 fokon, körülbelül 35 perc alatt. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
 

A krémhez a túrót villával alaposan nyomkodd meg, és keverd hozzá a mascarponét. Rakd hozzá a cukrot és a citrom levét, majd a kemény habbá vert tejszínt. Töltsd meg vele a kihűlt piskótalapokat. Az oldalára nem kell krém, a tetejét viszont díszítsd bogyós gyümölcsökkel. 

Ezt is szeretjük