Meztelen torta sok gyümölccsel, mennyei krémmel: a nyár nagy slágere
Lehet két-három vagy akár több szintes, a lágy, mascarponés krémmel töltött meztelen torta nagyon csábító.

Meztelen torta sok gyümölccsel, mennyei krémmel: a nyár nagy slágere
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Meghan Markle és Kim Kardashian ugyanarra a trükkre esküszik: ettől olyan hibátlan a bőrük »

Magyar modellre figyel a világ: a 23 éves lányról lélegzetelállító képek készültek »

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angolszász országokban évek óta menő a meztelen torta. Az alapja vajas piskóta, a krém egyszerű, és félig vagy egyáltalán nincs bevonva. Kánikulában különösen ajánlott nagyobb családi rendezvényekre, szülinapokra, de esküvőkön is hódít. Te is könnyen lenyűgözheted vele a vendégeidet.  

Meztelen gyümölcsös torta

Hozzávalók:

Tésztához

  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 7 db tojás
  • 5 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 teáskanál citromlé
  • 8 dkg cukor

Tetejére

  • 35 dkg bogyós gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vedd ki előre a hűtőből, hogy puha legyen. Keverd krémesre a porcukorral, a vaníliával, majd egyenként add hozzá a tojásokat. A lisztet mixeld a sütőporral és a kakaóval, majd több részletben, spatulával vagy fakanállal forgasd a masszába. A tésztát oszd három részre, és süsd meg egyesével 18-20 centi átmérőjű tortaformában, 170 fokon, körülbelül 35 perc alatt. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült.
 

A krémhez a túrót villával alaposan nyomkodd meg, és keverd hozzá a mascarponét. Rakd hozzá a cukrot és a citrom levét, majd a kemény habbá vert tejszínt. Töltsd meg vele a kihűlt piskótalapokat. Az oldalára nem kell krém, a tetejét viszont díszítsd bogyós gyümölcsökkel. 

Ezt is szeretjük