8 takarékos étel, amihez felhasználhatod a maradékot: hús, tojás és kenyér is újjászülethet
Ki ne dobd a maradékot! Másnap egészen újfajta ételt varázsolhatsz belőle.
Maradékból is lehet isteni finom ételeket főzni. Legyen szó húsról, tojásról, kenyérről vagy krumpliról, nem lesz unalmas a konyhád, ha az előző napról maradt ételt kreatívan hasznosítod újra.
Nagyanyáinknak még aranyszabályuk volt, hogy ételt nem pazarlunk. Nemcsak a nehéz időkben, hanem akkor sem, amikor nem vág a földhöz az sem, ha a menü egy része a szemétben végzi. Ma, amikor nekünk is napról napra egyre szorosabbra kell húznunk a nadrágszíjat, különösen fontos, hogy megtanuljunk néhány régi módszert az ételek takarékos felhasználására.
Ételek maradékból
A tegnapi sült hús nagyon jól megy egy finom rakottasba, a visszamaradt leveszöldség újjászülethet fasírtként vagy salátaként, a krumpli pedig péksütik tésztáját gazdagíthatja. A következő gyűjtésben te is megtalálod a kedvedre való maradékmentő fogást.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
- zöldségfasírt
- olcsó recept
- kenyérpuding
- rakott tészta
- tojássaláta
- krumplis zsemle
- orosz hússaláta
- Recept
OLVASD EL EZT IS!
- csirkeszárny
- csirkecomb
8 olcsó húsos fogás: a mai árak mellett is főzhetsz kiadósat
- tésztasaláta
- orosz hússaláta
8 hűsítő saláta majonézzel és joghurttal: jólesnek a nagy melegben
- zellerkrémleves
- leveles tészta