Sonkás, sajtos rakott tészta: húsvéti maradékból, sok sajttal a tetején
Ha még mindig maradt egy darab sonka húsvétról, jól jöhet a rakott tésztába.

sonkas-sajtos-rakott-teszta-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sonkás-sajtos rakott tészta kiadós, ízletes és praktikus egytálétel, ami húsvét után gyakran kerül az asztalra. A tejszíntől finom selymes lesz, a tetejéről pedig ne sajnáld a sajtot, sőt, akár kétfélét is szórhatsz rá. Tökéletes alap a hagyományos kockatészta. Az biztos, hogy utána sokáig nem leszel éhes. 

Sonkás, sajtos rakott tészta

Hozzávalók

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg sonka
  • 20 dkg sajt
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékban forralj vizet, adj hozzá egy teáskanál sót, és rakd bele a tésztát. Főzd meg, majd szűrd le, és csepegtesd le. A sonkát vágd kisebb darabokra, és kevés zsiradékon süsd át pár perc alatt. A tejszínt keverd simára a liszttel, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

Egy tepsit vagy tűzálló edényt kenj ki vajjal. Rendezz el benne egy réteg tésztát, rakj rá sonkát, és önts rá a tejszínes keverékből. Folytasd tovább a rétegezést. A végén mehet rá a maradék tejszín, és szórd meg a reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 25 percig. Ha a sajt elolvad, és szép piros, kiveheted a sütőből. Amennyiben túl gyorsan sül, fedd le fóliával. Mielőtt felvágod, pihentesd legalább 10 percig. 
A paradicsomos-sajtos rakott tészta is mindig kelendő. Hétköznap is elkészítheted.

Ezt is szeretjük