Tavaszi répatorta mandulás mascarponekrémmel: hamisítatlan húsvéti finomság
A mandulás mascarponekrémmel bevont répatortánál nem is kell finomabb húsvéti sütemény.

repatorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A répatorta sok családban nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Igazi tavaszi finomság, amit még ellenállhatatlanabbá tesz a mandulás, mascarponés bevonat. A tejszínt felhasználás előtt tartsd a hűtőben, mert csak úgy lehet habbá verni. Juttass a lapok közé is a gazdag krémből!

Répatorta mandulás, mascarponés krémmel

Hozzávalók 12 szelethez

A piskótához

  • 25 dkg sárgarépa
  • 20 dkg rétesliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0.5 narancs kifacsart leve

A mascarponés krémhez

  • 40 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 4 evőkanál mandulapehely
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a cukrokkal, add hozzá az olajat, a citromhéjat és a narancslevet, reszeld hozzá a répát, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a cukros masszához. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tortaformában, és süsd nagyjából fél órát. A beleszúrt villára ne ragadjon rá a tészta, de ne is száradjon ki. Ha elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.

Amíg a tészta hűl, állítsd össze a krémet. A hideg tejszínt verd habosra, majd keverd hozzá a porcukrot, a mascarponét, a vaníliás cukrot, a fahéjat és három evőkanál mandulapelyhet. A kihűlt piskótát éles késsel vízszintesen vágd ketté. Kend meg az egyik lapot a krémmel, helyezd a tetejére a másik lapot, majd a krém többi részével vond be a torta tetejét és oldalát. A tetejét díszítsd a kimaradt mandulapehellyel.

Az ünnepi asztalon a húsvéti kalácsfészek is nagyon jól mutat.

Ezt is szeretjük