Senki sem tudja, hogy került a bizarr dísz a karácsonyfára, pedig sok helyen használják
Az uborkadíszek elterjedéséről több mendemonda kering.
Összesen 161 találat.
Az uborkadíszek elterjedéséről több mendemonda kering.
A görögök a fokhagymás, joghurtos uborkát, vagyis a tzatzikit leginkább pitával, előételként fogyasztják. Legközelebb így készítsd el!
Ezzel a módszerrel egész évben friss marad a zamatos, házi készítésű vegyes savanyúság.
Kánikulában a sűrű, krémes cukkinileves uborkával mixelve igazán üdítő, és könnyen elkészíthető.
Most tedd el a csalamádét, hogy télen is legyen mit kínálni a főfogások mellé!
Ez az enyhén fűszeres uborkaleves még a legmelegebb napokon is felüdít, ráadásul főzni sem kell.
A spanyolok kedvenc nyári levesét, a zöldséges gazpachót nem kell főzni, így sok vitamin marad benne.
Igazi nyárias, mediterrán fogás! A hús a páctól fantasztikusan zamatos lesz. Ha görögös salátaágyon tálalod, külön köretről nem is kell gondoskodnod.
A színes, ízes, zöldséges rizssaláta rohanós napok kedvence lehet. Virslivel pedig még laktatóbb.
A gazpacho a spanyol konyha egyik alapreceptje, amit szinte tíz perc alatt elkészíthetsz.
A dobálós savanyúságban az az igazán nagyszerű, hogy szinte mindig más.
Így készíthetsz legegyszerűbben savanyított uborkasalátát! Hagymával még jobb!
A színes, könnyed sopszka saláta remek kiegészítője lehet a grillezett vagy sült húsoknak, de önmagában is kitűnő.
Sokféleképpen tehetsz el uborkát télire, de ennél egyszerűbb megoldás aligha van, és a végeredmény is finom.
Rövid időn belül eltűnnek a sötét karikák és a duzzanatok a szem alól, ha beveted ezeket a trükköket.
Kezdődik a szezon! A sváb kovászos uborka három nap múlva finom ropogós lesz.
Kánikulában a legjobb választás egy jó tányér leves. Ezeket a gyorsan elkészíthető, zöldséges, gyümölcsös finomságokat behűtve is eheted.
A joghurtos, fokhagymás uborkalevest nem kell főzni, csak turmixolni.
A joghurttal krémesített tavaszi saláta behűtve igazán jólesik a melegebb napokon, és még diétás is.
Igazi csúcsebéd: a Stroganoff-bélszín hihetetlenül finom, bár uborka nem volt benne.
Ha rendszeresen táplálod a bőrödet ezekkel az antioxidánsokkal, biztos, hogy éveken át fiatalos marad.
Ez a csalamádé se nem savanyú, se nem édes, pont olyan, amilyennek lennie kell.
Most spájzolj be télire isteni házi csemege uborkából!
Gyorsítsd fel a fogyást ezzel az egészséges zöld turmixszal!
Az uborkakrémleves egyik nagy előnye, hogy nem kell főzni.
Ha kovászos uborkát készítesz, ezekre feltétlenül figyelj, hogy ropogós és zamatos legyen!
Ha messze még a nyaralás, varázsolj görög hangulatot a konyhádba ínycsiklandó tzatzikivel.
Pásztor Erzsi piacozás közben mesélt magáról.
Ha elkortyolgatod a nap folyamán, nagyon könnyen fogsz fogyni.