Az igazi sopszka saláta receptje: ilyet kapsz a bolgár tengerparton
A színes, könnyed sopszka saláta remek kiegészítője lehet a grillezett vagy sült húsoknak, de önmagában is kitűnő.

Az igazi sopszka saláta receptje: ilyet kapsz a bolgár tengerparton
Ez is érdekelhet

Egy zúzós buli szimfonikusokba ágyazva (x)

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Dönts Te az adód egy százalékáról! (x)

beauty and style

Jennifer Lopez sminkese elkészítette a sminket, amit senkinek nem lenne szabad viselnie – Nem biztos, hogy beülnénk a székébe »

Így nehéz szexinek lenni, de Palvin Barbin nem fog ki a felmosórongy és a vicces frizura »

A bozontos szemöldök ravasz kis trükkje: így marad tartós a belőtt forma »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a gyors, egyszerű saláta a bolgár Sop-vidék konyhájának jellegzetes étele, igaz, a szerbek és a macedónok is magukénak mondják. Az eredeti recept szerint saláta és petrezselyem csak díszítés céljából kerül bele. A tengerparton szirene sajttal készítik, ha itthon nem kapsz, fetát is használhatsz hozzá. A bolgárok leginkább a főétel előtt fogyasztják. Bátran szedhetsz belőle, hisz alig van benne kalória, és az emésztést is felpörgeti.

Sopszka recept

Hozzávalók:

  • 10 dkg juhsajt
  • 3 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál borecet
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, csepegtesd le. Szeld fel tetszés szerint kis, két-három centis darabokra, és dobd egy tálba. Az olajat keverd össze pár csepp borecettel, a sóval, majd öntsd a salátára. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt forgasd össze ismét a salátát, és nagy lyukú reszelőn reszeld a sajtot a tetejére, vagy akár rá is morzsolhatod. Szórhatsz még rá kevés petrezselymet is díszítésként.

Ezt is szeretjük