Zöldséges rizssaláta az idény kedvenceivel: maradékból is tökéletes
A színes, ízes, zöldséges rizssaláta rohanós napok kedvence lehet. Virslivel pedig még laktatóbb.

rizssalata-recept
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a tésztasalátát unod, vesd be a rizst! Az olaszok nagy kedvence, könnyen variálható, így bármilyen idényzöldséggel isteni. Tojással és virslivel kiadósabbá teheted, tálalás előtt pedig sajttal is megszórhatod. Jól behűtve az igazi. Ha maradt előző napról főtt rizs, azt is bátran használhatod hozzá.

Zöldséges rizssaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 bögre rizs
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 pár virsli
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 2 db tojás
  • 0.5 bögre borsó
  • 0.5 bögre konzerv kukorica
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db sárgarépa

Az öntethez

  • 0.5 dl olívaolaj
  • 0.5 db lime
  • 1 teáskanál méz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, és sós vízben főzd a dobozon található ideig. Akkor jó, ha fogkemény, tehát arra figyelj, hogy ne legyen túl puha. Csepegtesd le, és várd meg, míg meghűl. A virslit és a tojást is főzd meg. A zöldborsót dobd forrásban lévő vízbe öt percre, majd szűrd le. A paradicsomot, a paprikát, az újhagymát, a répát és az uborkát pedig öblítsd le, majd vágd fel ízlés szerint. A kukoricát csepegtesd le. 

Az öntethez keverd össze az olívaolajat a lime frissen facsart levével, a mézzel, ízlés szerinti sóval és borssal. Rakd a rizst egy nagyobb tálba, tedd hozzá a zöldségeket, majd mehet hozzá a virsli és a tojás. A végén pedig locsold meg az öntettel, és óvatosan forgasd össze. Meleg napokon feltétlenül tedd a hűtőbe. 

Az olaszok a rizottókészítésnek is a nagymesterei. Ilyenkor az egyszerű, de nagyszerű spenótos változatnak van itt az ideje. 

Ezt is szeretjük