Jéghideg, sűrű gazpacho, amit főzni sem kell: felfrissít és laktat
A spanyolok kedvenc nyári levese, a gazpacho sűrű, nagyon zöldséges. Mivel nem kell főzni, sok vitamin marad benne.

gazpacho
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Könnyed menyasszonyi smink nyári esküvőhöz: tartós és kényelmes a nagy hőségben is »

A felismerhetetlenségig szétvágta a pólóját, gyönyörű ruhát készített belőle »

Így szabadulj meg a háton lévő pattanástól: 7 tipp, ami gyors javulást hoz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A könnyű, jól behűtött zöldségleves kánikulai napokon különösen jólesik. A gazpacho nagy előnye, hogy pikk-pakk összedobod. Az alapja paradicsom, de paprika és uborka is kerül bele. Érdemes előre elkészíteni, mert minél tovább áll a hűtőben, annál zamatosabb lesz. Tálaláskor kínálhatsz hozzá pirítóst. 

Gazpacho főzés nélkül

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db közepes paradicsom
  • 5 dl víz
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db uborka
  • 1 teáskanál lime leve
  • borecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, a paradicsom héját húzd le. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben megtenni, hogy forró vízbe dobod egy-két másodpercre. A többi zöldséggel együtt vágd kisebb darabokra. Vegyél ki keveset a díszítéshez, a többit pépesítsd botmixerrel.
Öntsd fel a paradicsomlével, a vízzel, az olívaolajjal, ízlés szerinti borecettel, rakd hozzá a lime levét, majd fűszerezd sóval, borssal. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól lehűljön, az ízek pedig összeérjenek. Tálaláskor jégkockát is dobhatsz a levesbe, és szórd a tetejére a félretett zöldségeket is. 
Pirított paradicsomból is készíthetsz zamatos levest, sokkal intenzívebb lesz az íze.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük