Jéghideg, sűrű gazpacho, amit főzni sem kell: felfrissít és laktat
A spanyolok kedvenc nyári levese, a gazpacho sűrű, nagyon zöldséges. Mivel nem kell főzni, sok vitamin marad benne.

gazpacho
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Csökkenti a ráncokat és tónusossá teszi az arcot: ezt tudja a mikroáramos arclifting »

Ez a frufrus frizura a legdögösebb a szezonban, és ősszel ugyanúgy divatos lesz: kócosan is nőies »

5 lépés, amely segít, hogy az arcbőr nyáron is matt maradjon: megszűnik a fénylő hatás, és növelhető a smink tartóssága »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A könnyű, jól behűtött zöldségleves kánikulai napokon különösen jólesik. A gazpacho nagy előnye, hogy pikk-pakk összedobod. Az alapja paradicsom, de paprika és uborka is kerül bele. Érdemes előre elkészíteni, mert minél tovább áll a hűtőben, annál zamatosabb lesz. Tálaláskor kínálhatsz hozzá pirítóst. 

Gazpacho főzés nélkül

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db közepes paradicsom
  • 5 dl víz
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db uborka
  • 1 teáskanál lime leve
  • borecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, a paradicsom héját húzd le. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben megtenni, hogy forró vízbe dobod egy-két másodpercre. A többi zöldséggel együtt vágd kisebb darabokra. Vegyél ki keveset a díszítéshez, a többit pépesítsd botmixerrel.
Öntsd fel a paradicsomlével, a vízzel, az olívaolajjal, ízlés szerinti borecettel, rakd hozzá a lime levét, majd fűszerezd sóval, borssal. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól lehűljön, az ízek pedig összeérjenek. Tálaláskor jégkockát is dobhatsz a levesbe, és szórd a tetejére a félretett zöldségeket is. 
Pirított paradicsomból is készíthetsz zamatos levest, sokkal intenzívebb lesz az íze.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük