Sűrű gazpacho jól behűtve: így készül az eredeti, spanyol változat

A spanyolok hűsítő zöldséglevesétt tíz perc alatt elkészíted, mert főzni sem kell, csak turmixolni.

gazpacho-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha friss, érett, édes paradicsomot vettél a piacon, feltétlenül készíts belőle gazpachót. A híres étel hazája Andalúzia, de ma már nem csak Spanyolországban készítik, hanem szerte a világon. Spanyolországban a gazpachóhoz szinte mindenütt hozzá lehet jutni, éttermekben, bárokban, kávézókban és minden boltban. Kánikulában tökéletes leves. 

Házi gazpacho

Hozzávalók

  • 50 dkg paradicsom
  • 1 db kisebb kígyóuborka
  • 1 db közepes paprika
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 vastag szelet kenyér
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy turmix- vagy aprítógépbe. Pürésítsd körülbelül egy percig. Amikor eléri a kívánt állagot, fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és keverd össze egy kicsit. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert, rakd zárható edénybe, és tedd a hűtőbe három-négy órára.
A kenyeret kockázd fel, és pirítsd aranybarnára az olívaolajon. Tálaláskor szórd a zöldséglevesre a petrezselyemmel együtt. 
A paradicsomleves is jó hidegen-melegen. Legközelebb sült paradicsomból készítsd! 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük