Sűrű gazpacho jól behűtve: így készül az eredeti, spanyol változat
A spanyolok hűsítő zöldséglevesétt tíz perc alatt elkészíted, mert főzni sem kell, csak turmixolni.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ha friss, érett, édes paradicsomot vettél a piacon, feltétlenül készíts belőle gazpachót. A híres étel hazája Andalúzia, de ma már nem csak Spanyolországban készítik, hanem szerte a világon. Spanyolországban a gazpachóhoz szinte mindenütt hozzá lehet jutni, éttermekben, bárokban, kávézókban és minden boltban. Kánikulában tökéletes leves.
Házi gazpacho
Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 1 db közepes paprika
- 0.5 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 vastag szelet kenyér
- 4 teáskanál olívaolaj
- petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy turmix- vagy aprítógépbe. Pürésítsd körülbelül egy percig. Amikor eléri a kívánt állagot, fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és keverd össze egy kicsit. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert, rakd zárható edénybe, és tedd a hűtőbe három-négy órára.
A kenyeret kockázd fel, és pirítsd aranybarnára az olívaolajon. Tálaláskor szórd a zöldséglevesre a petrezselyemmel együtt.
A paradicsomleves is jó hidegen-melegen. Legközelebb sült paradicsomból készítsd!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept