Roppanós, színes, ízes savanyúság a nyár kedvenceiből: télire is elteheted
Ezzel a módszerrel egész évben friss marad a zamatos, házi készítésű vegyes savanyúság.

vegyes-savanyusag
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Ezek a legmenőbb bokacsizmák őszre: lapos és magassarkú fazonokat is mutatunk »

Transznemű modell a Chanel új szépségkampányának arca: Teddy Quinlivan tényleg elég szépen mutat a képeken »

Melyik anyajegyet szükséges eltávolítani? A mérete és a formája is árulkodik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tele a kert finomabbnál finomabb zöldségekkel, így ideje télire is bespájzolni. A hozzávalókat válogasd össze tetszés szerint, a karfioltól az uborkán át a paprikáig mindent tehetsz bele. Sőt, cukkinivel, patisszonnal, különféle hagymákkal is gazdagíthatod. A fűszerezés is lehet változatos, de a kaporral, a babérlevéllel és a borssal mindig biztosra mehetsz. 

hazi-vegyes-savanyusag
Fotó: udra

Vegyes savanyúság télire

Hozzávalók:

  • 2.5 kg uborka
  • 1.5 kg paprika
  • 0.5 kg almapaprika
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor kapor

A felöntőléhez

  • 3 l víz
  • 40 dkg cukor
  • 10 dkg
  • 5 db babérlevél
  • 4 dl 10 százalékos ecet
  • 2 evőkanál egész bors
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 teáskanál borkősav
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat tisztítsd meg, mosd meg alaposan, és csepegtesd le. Ügyelj arra, hogy a savanyúságba kerülő zöldségek egészségesek legyenek. Az esetleges hibás részeket vágd ki. A nagyobb zöldségeket fel is darabolhatod, ízlésesen formázhatod. 
 

A léhez a vizet öntsd egy lábosba, majd add hozzá a cukrot, a sót, az ecetet. Forrald fel, közben többször kevergesd meg. Várd meg, míg kicsit hűl. Amikor már langyos, add hozzá a borkősavat. Szórd a fűszereket a zöldségekre, majd öntsd le a lével. Fedd le celofánnal, és csavard rá jól a kupakot. Mehetnek is az üvegek száraz, hűvös helyre.
A szilvából is készíthetsz savanyúságot. Tedd el úgy, ahogy nagyanyáink, ecetesen!

Ezt is szeretjük