Ropogós házi csalamádé: nagyon egyszerű, és így biztosan sokáig eláll
Most tedd el a csalamádét, hogy télen is legyen mit kínálni a főfogások mellé!

hazi-csalamade
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Nagyon divatosak, de szélesítik az alakot: ezek a szezon csalóka ruhadarabjai »

Isteni dinnyefagyi, ami nem tesz keresztbe a fogyókúrának: 2 összetevőből elkészül »

5 híres 50 év feletti nő, aki plasztikáztatott és nem kellett megbánnia: jól néznek ki, művi hatás nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csalamádé tele van mindenféle finomsággal. Bármit tehetsz bele, amit most a kertedben vagy a piacon találsz. Ha otthon teszed el, mindenféle mellékíz, ízfokozó nélkül élvezheted a téli hónapokban is. Ehhez a változathoz még felöntőlevet sem kell készítened. 

Házi csalamádé

Hozzávalók 40 decihez:

  • 1.5 kg káposzta
  • 1 kg uborka
  • 0.5 kg paprika
  • 0.5 kg sárgarépa
  • 0.5 kg vöröshagyma
  • 0.5 kg cukor
  • 8 dkg
  • 2 dl 20 százalékos ecet
  • 2 evőkanál egész bors
  • 1 evőkanál citromsav
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg és pucold meg. A káposzta külső leveleit is szedd le, és a répával, paprikával együtt gyaluld le uborkaszeletelőn. A vöröshagymát is vágd fel. Rakd egy tálba a cukrot, a sót, a citromsavat, a nátrium-benzoátot és az ecetet, majd keverd össze. Öntsd le vele a zöldségeket. Még jobb, ha egy egész napig pihenteted. Közben többször kevergesd meg.

Az alaposan kimosott, fertőtlenített üvegeket is mosd el, csírátlanítsd mikróban vagy mosogatógépben. Nyomkodd bele a csalamádét, és zárd le légmentesen. Mehetnek száraz, hűvös helyre. 

Ha különlegességgel próbálkoznál, a savanykás uborkalekvárt feltétlenül próbáld ki!

Ezt is szeretjük