Kovászosuborka-krémleves jól behűtve: jólesik a nagy melegben
Kánikulában jobbat nem is kívánhatsz a hidratáló, zamatos kovászosuborka-krémlevesnél.

kovaszosuborka-kremleves
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Nincs ennél szebb körömtrend a szezonban: nőies manikűr szárított virágokkal »

Elképesztő, hogy feldobja az öltözéket egyetlen férfiing: 9 nőies variáció, amit érdemes elsütni »

Bőven 50 felett is irtó dögösek, és taníthatnák a fiatalító frizura titkát: 5 híres nő praktikus, de nőies hajfazonnal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a kovászos uborkát, a belőle készülő levest is biztosan szívesen kanalazod majd. Ez a könnyed finomság akkor is jól jön, amikor a hőségben enni sem kívánsz. Nagy előnye még, hogy főzni nem, csak turmixolni kell, így megmarad benne a sok vitamin. A sűrítéshez a kaukázusi kefir remek választás, de akár joghurtot is keverhetsz az uborkához. 

Kovászosuborka-krémleves

Hozzávalók:

  • 4 db közepes kovászos uborka
  • 3 dl kovászos uborka leve
  • 2 dl kefir
  • 1 db lila hagyma
  • kapor
  • kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kovászos uborkát vágd kisebb darabokra, és a levével együtt turmixold le. Amikor krémes állagú, keverd hozzá a kefirt, majd ízesítsd borssal. Tedd lefedve a hűtőbe legalább egy-két órára. Ha gyorsabban szeretnéd enni, rakd a fagyasztóba fél órára, vagy tegyél bele jégkockát. 
Tálaláskor a tetejére szórj aprított lila hagymát és zöldfűszereket. A kapor és a kakukkfű jól megy hozzá, de akár rozmaring is kerülhet bele. 
Ha a kovászos uborkához is egy bevált receptet keresel, akkor ezt próbáld ki! 

Ezt is szeretjük