Kovászosuborka-krémleves jól behűtve: jólesik a nagy melegben

Kánikulában jobbat nem is kívánhatsz a hidratáló, zamatos kovászosuborka-krémlevesnél.

kovaszosuborka-kremleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a kovászos uborkát, a belőle készülő levest is biztosan szívesen kanalazod majd. Ez a könnyed finomság akkor is jól jön, amikor a hőségben enni sem kívánsz. Nagy előnye még, hogy főzni nem, csak turmixolni kell, így megmarad benne a sok vitamin. A sűrítéshez a kaukázusi kefir remek választás, de akár joghurtot is keverhetsz az uborkához. 

Kovászosuborka-krémleves

Hozzávalók

  • 4 db közepes kovászos uborka
  • 3 dl kovászos uborka leve
  • 2 dl kefir
  • 1 db lila hagyma
  • kapor
  • kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kovászos uborkát vágd kisebb darabokra, és a levével együtt turmixold le. Amikor krémes állagú, keverd hozzá a kefirt, majd ízesítsd borssal. Tedd lefedve a hűtőbe legalább egy-két órára. Ha gyorsabban szeretnéd enni, rakd a fagyasztóba fél órára, vagy tegyél bele jégkockát. 
Tálaláskor a tetejére szórj aprított lila hagymát és zöldfűszereket. A kapor és a kakukkfű jól megy hozzá, de akár rozmaring is kerülhet bele. 
Ha a kovászos uborkához is egy bevált receptet keresel, akkor ezt próbáld ki! 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük