Húsmentes szivárványsaláta tele vitaminnal: finom, laktató és egészséges
A vitamindús szivárványsaláta annál vonzóbb, minél többféle színű zöldségből készül. Valamilyen fehérjedús gabonával készítve komplett ebéd is lehet belőle.

szivarvanysalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A quinoa egy alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú gluténmentes mag, amely Dél-Amerikából származik, és az utóbbi években meghódította az egész világot. Az elkészítése nagyon egyszerű, hasonlóan kell főzni, mint a rizst. Semleges íze miatt köretként és saláták alapanyagaként is használható, így ebbe a vidám, vitamindús szivárványsalátába is tökéletesen passzol.

Szivarványsaláta quinoával

Hozzávalók:

A salátához

  • 5 dkg quinoa
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 0.5 fej jégsaláta
  • 0.5 fej fodros vagy tölgylevelű saláta

Az öntethez

  • 2 evőkanál friss korianderlevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db lime leve
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát alaposan öblítsd át, és dupla mennyiségű sós vízben tedd fel főni 20 percre. Időnként kevergesd meg, ellenőrizd, mennyire fő el róla a víz, és ha szükséges, pótold. Ha kész, öt-tíz percig még lefedve hagyd a saját gőzében puhulni.

Amíg a quinoa fő, készítsd elő a zöldségeket. Mindent alaposan moss meg, a salátaleveleket aprítsd fel, a paprikát, a paradicsomot és az uborkát vágd kockákra, majd az egészet öntsd egy nagyobb salátás tálba. Add hozzá a megfőtt quinoát, és forgasd össze.

Az öntethez egy tálban keverd össze az olívaolajat a lime levével, a korianderlevelekkel, a sóval és a borssal. Ezzel öntsd nyakon a salátát, keverd össze, és ha teheted, hűtőben pihentesd egy órát.
A görög saláta is tartalmasabb, ha quinoával dúsítod.

Ezt is szeretjük