Húsmentes szivárványsaláta tele vitaminnal: finom, laktató és egészséges
A vitamindús szivárványsaláta annál vonzóbb, minél többféle színű zöldségből készül. Valamilyen fehérjedús gabonával készítve komplett ebéd is lehet belőle.


- Naná, hogy az edzőruha is motiváló lehet: kényelmes és divatos darabok árakkal, amiket házhoz rendelhetsz »
- Mick Jagger 28 éves lánya farmernadrágban is dögös: a legnőiesebb tavaszi fazonok, Georgia May ajánlásával »
- 7 tavaszi alapdarab, ami nem hiányozhat egy francia nő ruhatárából: egyszerűek, mégis nőiesek »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Gáspár Evelin nem tud elhelyezkedni a szakmájában: tudod, mi a végzettsége?
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
A quinoa egy alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú gluténmentes mag, amely Dél-Amerikából származik, és az utóbbi években meghódította az egész világot. Az elkészítése nagyon egyszerű, hasonlóan kell főzni, mint a rizst. Semleges íze miatt köretként és saláták alapanyagaként is használható, így ebbe a vidám, vitamindús szivárványsalátába is tökéletesen passzol.
Szivarványsaláta quinoával
Hozzávalók:
A salátához
- 5 dkg quinoa
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 0.5 fej jégsaláta
- 0.5 fej fodros vagy tölgylevelű saláta
- só
Az öntethez
- 2 evőkanál friss korianderlevél
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db lime leve
- só
- bors
Elkészítés:
A quinoát alaposan öblítsd át, és dupla mennyiségű sós vízben tedd fel főni 20 percre. Időnként kevergesd meg, ellenőrizd, mennyire fő el róla a víz, és ha szükséges, pótold. Ha kész, öt-tíz percig még lefedve hagyd a saját gőzében puhulni.
Amíg a quinoa fő, készítsd elő a zöldségeket. Mindent alaposan moss meg, a salátaleveleket aprítsd fel, a paprikát, a paradicsomot és az uborkát vágd kockákra, majd az egészet öntsd egy nagyobb salátás tálba. Add hozzá a megfőtt quinoát, és forgasd össze.
Az öntethez egy tálban keverd össze az olívaolajat a lime levével, a korianderlevelekkel, a sóval és a borssal. Ezzel öntsd nyakon a salátát, keverd össze, és ha teheted, hűtőben pihentesd egy órát.
A görög saláta is tartalmasabb, ha quinoával dúsítod.
Még több recept