Így készül az igazi tzatziki: pont olyan, mint a tavernákban
A görögök a fokhagymás, joghurtos uborkát, vagyis a tzatzikit leginkább pitával, előételként fogyasztják. Legközelebb így készítsd el!

tzatziki
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

6 frufru, aminél nincs nőiesebb: legendás szépségű nők viselték »

Így mutatja meg az arcforma, hogy milyen szemüveg passzol hozzá: ezeket az arányokat figyeld! »

Az olajzöld szemsmink 30 felett is nőies: így rakd fel, hogy ne öregítsen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell ahhoz Görögországba menned, hogy igazán isteni tzatzikit egyél. Csak vess be néhány trükköt! A siker egyik titka, hogy görög joghurttal készítsd. Sokkal finomabb lesz a végeredmény, ha jól lecsepegteted az uborkát, így biztosan nem áztatja el a joghurtot. Kínálhatod pitával, lehet mártogatós zöldségek mellé, sőt húsok kísérője is. Kifejezetten jót tesz neki, ha pihenteted a hűtőben néhány órát.

Tzatziki

Hozzávalók:

  • 1 db uborka
  • 40 dkg görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál apróra vágott kapor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd fel kisebb kockákra, megpucolni nem kell. Sózd be, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted. A joghurtot rakd egy kisebb lyukú szűrőbe, és hagyd lecsöpögni. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, majd forgasd hozzá az alaposan kinyomkodott uborkát és a kaprot. Ha teheted, pihentesd a hűtőben egy-két órán át. Tálaláskor meglocsolhatod még olívaolajjal. 
A tzatziki mellé készíthetsz étvágygerjesztő kis húsnyársakat, vagyis szuflakit. Legalább olyan jó, mint a mi rablóhúsunk. 

Ezt is szeretjük