Szaftos, sűrű bécsi fiákergulyás - Pont olyan, mint egy osztrák kisvendéglőben
Az osztrák fogathajtókról elnevezett különleges bécsi pörkölt, a fiákergulyás olyan tartalmas, hogy hosszú időre eltelsz tőle.

fiakergulyas
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Nyugtatják a bőrt, csökkentik a feszülést: a legjobb arckezelések érzékeny bőrre »

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

Dúsabbnak mutatja a hajat és mindenkinek jól áll: a blunt bob a szezon kedvenc frizurája »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Minden nemzetnek megvan a saját pörköltspecialitása, az osztrákoké a fiákergulyás, ami még a miénknél is laktatóbb. A szomszédaink közül sokan férfias gulyásként is emlegetik. A marhahúsból készülő fogás remek választás arra az esetre, ha sok vendéget kell jóllakatnod. Ausztriában szinte biztos, hogy szerepel az étlapon, de otthon is könnyen elkészítheted. 

Bécsi fiákergulyás

Hozzávalók:

  • 70 dkg marhahús
  • 5 db uborka
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál zsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál kömény
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • majoranna (morzsolt)
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst mosd meg, és csepegtesd le, majd vágd két-három centis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és a felolvasztott zsíron süsd meg. Amikor elkezd színesedni, tedd hozzá a fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Rakd hozzá a húst, kevergesd meg többször addig, amíg kifehéredik, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és majoránnával. Szórd hozzá a pirospaprikát, a lisztet, öntsd hozzá az ecetet, majd adj hozzá kevés vizet. Párold puhára körülbelül két óra alatt. Időközben kavard meg, ha szükséges, pótold róla a vizet. 
Amikor a hús puha, készítsd el a tükörtojásokat. A pörkölttel és az uborkával együtt kínáld, sőt zsemlegombóccal még tartalmasabbá teheted. 
A burgundi marharagu is messze földön híres. Készítsd el legközelebb a franciák kedvencét úgy, hogy a hús szétolvadjon a szádban. 

Ezt is szeretjük