Villámgyors joghurtos uborkaleves, amit csak turmixolni kell: jéghidegen igazán frissítő
Ez az enyhén fűszeres uborkaleves még a legmelegebb napokon is felüdít, ráadásul főzni sem kell.

hideg-uborkaleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha csak valami hideg, de tartalmas ételt kívánsz a nagy melegben, a joghurtos uborkaleves jó választás. Csupa egészséges hozzávalóból készül, tele van vitaminnal, és fogyókúra alatt is bevethető, hisz igazi zsírgyilkos. A kaportól és a fokhagymától igazán karakteres lesz, de a szárított paradicsom és a bazsalikom is sokat dob rajta. 

Joghurtos uborkaleves

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 4 dl joghurt
  • 1 csokor kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát hámozd meg, hosszában vágd ketté, és a magokat szedd ki. Darabold fel, rakd hozzá a sót, a borsot, az áttört fokhagymát, majd keverd hozzá a joghurtot és az olívaolajat. Pépesítsd az egészet botmixerrel, de még egyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszel, és abban krémesíted. Hígítsd ízlés szerint hideg vízzel, hogy elérd a kívánt sűrűséget. A végén szórd meg kaporral. Ha nincs időd a hűtőbe tenni egy-két órára, tálaláskor rakj hozzá jégkockát. 

Az okroshka az oroszok hideg nyári levese, amibe ugyancsak kell uborka. Íze mellett nagy erénye, hogy ezt sem kell főzni. 

 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük