Villámgyors joghurtos uborkaleves, amit csak turmixolni kell: jéghidegen igazán frissítő
Ez az enyhén fűszeres uborkaleves még a legmelegebb napokon is felüdít, ráadásul főzni sem kell.

hideg-uborkaleves
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha csak valami hideg, de tartalmas ételt kívánsz a nagy melegben, a joghurtos uborkaleves jó választás. Csupa egészséges hozzávalóból készül, tele van vitaminnal, és fogyókúra alatt is bevethető, hisz igazi zsírgyilkos. A kaportól és a fokhagymától igazán karakteres lesz, de a szárított paradicsom és a bazsalikom is sokat dob rajta. 

Joghurtos uborkaleves

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 4 dl joghurt
  • 1 csokor kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát hámozd meg, hosszában vágd ketté, és a magokat szedd ki. Darabold fel, rakd hozzá a sót, a borsot, az áttört fokhagymát, majd keverd hozzá a joghurtot és az olívaolajat. Pépesítsd az egészet botmixerrel, de még egyszerűbb, ha mindent turmixgépbe teszel, és abban krémesíted. Hígítsd ízlés szerint hideg vízzel, hogy elérd a kívánt sűrűséget. A végén szórd meg kaporral. Ha nincs időd a hűtőbe tenni egy-két órára, tálaláskor rakj hozzá jégkockát. 

Az okroshka az oroszok hideg nyári levese, amibe ugyancsak kell uborka. Íze mellett nagy erénye, hogy ezt sem kell főzni. 

 

Ezt is szeretjük