Kitisztítja a bélrendszert és tele van B-vitaminnal: 8 finom fogás uborkából
Nem csak a turmixokba érdemes sok uborkát tenni.

tzaziki
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Pofonegyszerűen növelheted a krémek hatékonyságát: 5 tipp, ami javítja a felszívódást »

5 klasszikus ruhadarab, amit Greta Garbo hozott divatba: még a férfiruhákat is nőiessé tette »

Furán tette fel a műszempillát, gyönyörű mandulavágású szemeket kapott: a sminkesek is gyakran bevetik ezt az egyszerű trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az uborka egészséges, hiszen rengeteg vitamint és fontos tápanyagot tartalmaz, emellett tele van vízzel. Amellett, hogy fontos eleme az egészséges étkezésnek, nagyon sokoldalúan felhasználható is.

A 97 százalékos víztartalmú zöldség már a régi időkben is kedvelt étel volt, története az ókorra nyúlik vissza. Népszerűsége azóta sem csökkent, uborkasaláta, csalamádé és más savanyúságok elengedhetetlen alapanyaga, ahogy a zöld turmixoké is, könnyít az emésztésen és vízhajtó hatású is.

Változatosan felhasználható finomság

A jó szomjoltó képesség és az alacsony kalóriatartalom mellett számos pozitív egészségügyi hatása van: káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat tartalmaz, de fontos B-, és C-vitamin-forrás is. A jótékony hatásait nemcsak a táplálkozásban hasznosítják, hiszen a szépségiparban is közkedvelt természetes összetevő, felfrissíti és tisztítja a bőrt, de ránctalanítóként is tökéletesen beválik. Emellett az ízületi és köszvényes fájdalmakat is enyhítheti. Főként savanyítva és nyersen fogyasztják, de mutatunk pár ötletet, ha főfogásként és frissítő salátákhoz is felhasználnád ezt a sokoldalú zöldséget.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük