5 üzlet, ahol online rendelhetsz friss termelői zöldséget: házhoz is szállítják

Friss termelői zöldséget online is rendelhetsz, házhoz szállítással.

gyumolcs-kosar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sok helyi piacon kínálnak friss, jó minőségű termelői zöldséget, nem mindenki vásárol itt szívesen, az élelmiszerek házhoz rendelése sem mindig a legkönnyebb feladat, különösen, ha előzetesen az ember az árakat is szeretné online átnézni.

Szerencsére már egyre több lehetőség nyílik az online zöldségrendelésre házhoz szállítással is. Ha a hazai termelőket támogatnád a vásárlásoddal, érdemes ezek kínálatát előtérbe helyezni, és csak második körben választani az importárukkal teli üzletláncokat. Mutatunk néhányat, ahol garantált a minőség.

Szorgos Gazda

Nagykátán termelt szezonális árukat kínál a Szorgos Gazda, azaz Gulyás Gergely és Melinda családi vállalkozása. A vegyszermentes friss zöldségek mellett feldolgozott termékeket is árulnak, melyek több üzletben és piacon elérhetők, és akár közvetlenül is kérhető tőlük házhoz szállítás 5 ezer forint vásárlás felett, országszerte, futárszolgálattal.

Friss medvehagyma, újhagyma, továbbá gyökérzöldségek, hagymák, tarkabab rendelhető, emellett pesztók, savanyúságok, lekvárok, krémek is elérhetők a webshopjukon.

Itt a Szezon

Szezonális zöldségek-gyümölcsök és egyéb feldolgozott élelmiszerek érhetők el az Itt a Szezon folyamatosan változó kínálatában, a cég az oldalukon bemutatkozó termelők áruit értékesítik. Az átvevőpontok mellett Budapesten és az agglomerációban már házhoz szállítás is kérhető. 

Külön előny, hogy az oldalukon fel lehet iratkozni a hírlevélre, amelyben már érés, illetve betakarítás előtt felhívják a figyelmet a következőre várható és rendelhető terményekre. Áprilisban érdemes figyelni a friss spárgát, a salátát, a retket, de üde, vitamindús csírákat is rendelhetsz.

Ne pazarolj!

Budapest egyik szuper csomagolásmentes boltja, a Ne pazarolj! is kínál friss termelői zöldségeket és gyümölcsöket a Farm2Fork, illetve az ország számos területén élő termelők jóvoltából. A minőségi, ellenőrzött, szezonális árukat és a bolt egyéb termékeit személyes átvétellel vagy 5 ezer forint feletti vásárlás esetén egyes budapesti kerületekbe házhoz szállítással is kérheted. Update: jó hír, hogy már országos szinten szállítanak árut futárszolgálat útján, vidékre ráadásul minimális vásárlási érték sincs.

A bolt online is elérhető, a kiszállítást Budapestre és Dunakeszire heti két alkalommal szervezik meg, a futárszolgálatos megrendelés 1-4 napon belül érkezik meg. A tavaszi friss saláta, újhagyma, retek, uborka és spárga mellett még lehet kapni a jól tárolható, édes, ropogós téli almákat, de a burgonyát, a gyökérzöldségeket, valamint a geotermikus energiával fűtött üvegházban termelt bioparadicsomot is érdemes kipróbálni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mivel alapvetően a Ne pazarolj! esetében egy csomagolásmentes üzletről van szó, amelynek lényege, hogy személyes vásárlás esetén saját dobozokba kerülhetnek a boltban kimért termékek, ezért házhoz szállítás esetén nemcsak a termékeket, de azok csomagolását is ki kell online választani: tetszés szerint akár üvegtárolóba vagy papírzacskóba is kerülhetnek az áruk.

Pancs Gasztroplacc: online piac

A Pancs Gasztroplacc neve is biztosítékot jelent a jó minőségre, és péntekenként már házhoz is szállítanak Budapest határain belül. Biozöldségekből akár gumós, gyökérzöldségeket, hagymákat és többféle salátát vagy szárított hüvelyeseket is érdemes rendelni.

Természetesen továbbra is van lehetőség személyes átvételre a Tűzoltó utcában, sőt, erre akár időpontot is lehet foglalni online, így garantáltan nem kell sorban állással tölteni az időt.

Neked Terem

A Neked Terem kínálatában is kistermelői és családi vállalkozások, gazdálkodói körök bioélelmiszerei érhetők el, és heti két alkalommal szállítják házhoz a rendeléseket Budapesten és a budai agglomerációban. Lehet választani fix heti dobozt, amely személyre szabható, de tetszés szerint akár teljes egészében is összeállítható online egy-egy doboz. Budapestre és a budai agglomerációba vállalnak szállítást.

Külön pluszpont, hogy a Neked Teremnél nagy hangsúlyt helyeznek a környezetvédelmi szempontokra, és a dobozokat a következő rendelésednél az ajtó elé teheted, vagy odaadhatod a futárnak, hogy újra felhasználják. Így akár több alkalommal, felesleges hulladéktermelés nélkül élvezheted a friss zöldségeket.

Szuper pékségek, ahol kovászos kenyér is van

Több olyan budapesti pékséget lehet találni, ahol jó minőségű, kovásszal készült kenyeret kaphatsz.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük