5 üzlet, ahol online rendelhetsz friss termelői zöldséget: házhoz is szállítják
Friss termelői zöldséget online is rendelhetsz, házhoz szállítással.

gyumolcs-kosar
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sok helyi piacon kínálnak friss, jó minőségű termelői zöldséget, nem mindenki vásárol itt szívesen, az élelmiszerek házhoz rendelése sem mindig a legkönnyebb feladat, különösen, ha előzetesen az ember az árakat is szeretné online átnézni.

Szerencsére már egyre több lehetőség nyílik az online zöldségrendelésre házhoz szállítással is. Ha a hazai termelőket támogatnád a vásárlásoddal, érdemes ezek kínálatát előtérbe helyezni, és csak második körben választani az importárukkal teli üzletláncokat. Mutatunk néhányat, ahol garantált a minőség.

Szorgos Gazda

Nagykátán termelt szezonális árukat kínál a Szorgos Gazda, azaz Gulyás Gergely és Melinda családi vállalkozása. A vegyszermentes friss zöldségek mellett feldolgozott termékeket is árulnak, melyek több üzletben és piacon elérhetők, és akár közvetlenül is kérhető tőlük házhoz szállítás 5 ezer forint vásárlás felett, országszerte, futárszolgálattal.

Friss medvehagyma, újhagyma, továbbá gyökérzöldségek, hagymák, tarkabab rendelhető, emellett pesztók, savanyúságok, lekvárok, krémek is elérhetők a webshopjukon.

Itt a Szezon

Szezonális zöldségek-gyümölcsök és egyéb feldolgozott élelmiszerek érhetők el az Itt a Szezon folyamatosan változó kínálatában, a cég az oldalukon bemutatkozó termelők áruit értékesítik. Az átvevőpontok mellett Budapesten és az agglomerációban már házhoz szállítás is kérhető. 

Külön előny, hogy az oldalukon fel lehet iratkozni a hírlevélre, amelyben már érés, illetve betakarítás előtt felhívják a figyelmet a következőre várható és rendelhető terményekre. Áprilisban érdemes figyelni a friss spárgát, a salátát, a retket, de üde, vitamindús csírákat is rendelhetsz.

Ne pazarolj!

Budapest egyik szuper csomagolásmentes boltja, a Ne pazarolj! is kínál friss termelői zöldségeket és gyümölcsöket a Farm2Fork, illetve az ország számos területén élő termelők jóvoltából. A minőségi, ellenőrzött, szezonális árukat és a bolt egyéb termékeit személyes átvétellel vagy 5 ezer forint feletti vásárlás esetén egyes budapesti kerületekbe házhoz szállítással is kérheted. Update: jó hír, hogy már országos szinten szállítanak árut futárszolgálat útján, vidékre ráadásul minimális vásárlási érték sincs.

A bolt online is elérhető, a kiszállítást Budapestre és Dunakeszire heti két alkalommal szervezik meg, a futárszolgálatos megrendelés 1-4 napon belül érkezik meg. A tavaszi friss saláta, újhagyma, retek, uborka és spárga mellett még lehet kapni a jól tárolható, édes, ropogós téli almákat, de a burgonyát, a gyökérzöldségeket, valamint a geotermikus energiával fűtött üvegházban termelt bioparadicsomot is érdemes kipróbálni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mivel alapvetően a Ne pazarolj! esetében egy csomagolásmentes üzletről van szó, amelynek lényege, hogy személyes vásárlás esetén saját dobozokba kerülhetnek a boltban kimért termékek, ezért házhoz szállítás esetén nemcsak a termékeket, de azok csomagolását is ki kell online választani: tetszés szerint akár üvegtárolóba vagy papírzacskóba is kerülhetnek az áruk.

Pancs Gasztroplacc: online piac

A Pancs Gasztroplacc neve is biztosítékot jelent a jó minőségre, és péntekenként már házhoz is szállítanak Budapest határain belül. Biozöldségekből akár gumós, gyökérzöldségeket, hagymákat és többféle salátát vagy szárított hüvelyeseket is érdemes rendelni.

Természetesen továbbra is van lehetőség személyes átvételre a Tűzoltó utcában, sőt, erre akár időpontot is lehet foglalni online, így garantáltan nem kell sorban állással tölteni az időt.

Neked Terem

A Neked Terem kínálatában is kistermelői és családi vállalkozások, gazdálkodói körök bioélelmiszerei érhetők el, és heti két alkalommal szállítják házhoz a rendeléseket Budapesten és a budai agglomerációban. Lehet választani fix heti dobozt, amely személyre szabható, de tetszés szerint akár teljes egészében is összeállítható online egy-egy doboz. Budapestre és a budai agglomerációba vállalnak szállítást.

Külön pluszpont, hogy a Neked Teremnél nagy hangsúlyt helyeznek a környezetvédelmi szempontokra, és a dobozokat a következő rendelésednél az ajtó elé teheted, vagy odaadhatod a futárnak, hogy újra felhasználják. Így akár több alkalommal, felesleges hulladéktermelés nélkül élvezheted a friss zöldségeket.

Szuper pékségek, ahol kovászos kenyér is van

Több olyan budapesti pékséget lehet találni, ahol jó minőségű, kovásszal készült kenyeret kaphatsz.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük