9 budapesti pékség, ahol valódi kovásszal készül a kenyér: itt biztos minőséget kapsz

Jó minőségű kovászos kenyeret több budapesti pékség is kínál már.

kenyér
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó kenyér ritka kincs, amelyért sokan hajlandók egy kis utazást is áldozni: szerencsére ma már Budapest szinte minden pontján van egy pékség, ahol kiváló minőségű áruk kaphatók.

Az ipari méretű kenyérgyártás során élesztővel gyorsan, néhány óra leforgása alatt állítják elő a pékárukat, melyeknél többek között állományjavítókkal, tartósítószerekkel érik el a kívánt végeredményt. A tudatos fogyasztók azonban a pékárukból is egyre inkább keresik a garantált, jó minőséget.

Kovászos kenyér Budapesten

A jó kenyér alapja a kovász, melyet régen nagy becsben tartottak az otthoni kenyérsütésnél. A lisztből, vízből és érett kovászmagból készült kovász a benne levő mikroorganizmusoknak köszönhetően úgynevezett előbontást indít el, a tésztában levő glutént így természetes módon, az élesztőnél sokkal hatékonyabban bontja le, és a vércukorszintet is kevésbé emeli meg. 

A valódi kovászos kenyerek sokkal hosszabb idő alatt kelnek meg, sokáig eltarthatók, így biztosan nem fognak a szemétben landolni, és egy napon sem lehet említeni őket a pékipari termékekkel, érdemes rájuk picit több pénzt, a beszerzésükre pedig időt szánni.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük