9 budapesti pékség, ahol valódi kovásszal készül a kenyér: itt biztos minőséget kapsz
Jó minőségű kovászos kenyeret több budapesti pékség is kínál már.
A jó kenyér ritka kincs, amelyért sokan hajlandók egy kis utazást is áldozni: szerencsére ma már Budapest szinte minden pontján van egy pékség, ahol kiváló minőségű áruk kaphatók.
Az ipari méretű kenyérgyártás során élesztővel gyorsan, néhány óra leforgása alatt állítják elő a pékárukat, melyeknél többek között állományjavítókkal, tartósítószerekkel érik el a kívánt végeredményt. A tudatos fogyasztók azonban a pékárukból is egyre inkább keresik a garantált, jó minőséget.
Kovászos kenyér Budapesten
A jó kenyér alapja a kovász, melyet régen nagy becsben tartottak az otthoni kenyérsütésnél. A lisztből, vízből és érett kovászmagból készült kovász a benne levő mikroorganizmusoknak köszönhetően úgynevezett előbontást indít el, a tésztában levő glutént így természetes módon, az élesztőnél sokkal hatékonyabban bontja le, és a vércukorszintet is kevésbé emeli meg.
A valódi kovászos kenyerek sokkal hosszabb idő alatt kelnek meg, sokáig eltarthatók, így biztosan nem fognak a szemétben landolni, és egy napon sem lehet említeni őket a pékipari termékekkel, érdemes rájuk picit több pénzt, a beszerzésükre pedig időt szánni.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
Telitalálat aranyér ellen!
Az aranyér első tüneteinek – viszketés a végbéltájon, székelés közbeni fájdalom, esetleg vérzés – jelentkezésekor segíthet a micellákba csomagolt hialuronsavat és gyógynövényi kivatonatokat tartalmazó Proktis-M termékcsalád. A hialuronsav kiemelkedő hidratálóképessége igazolt, ami felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást, sebgyógyulást. A Proktis-M kúp a belső, míg a Proktis-M plus kenőcs a külső, fájdalommal és gyulladással járó aranyeres panaszok enyhítésére használható, a tünetektől függően akár kombinálva is.
Patikában kapható gyógyászati segédeszközök.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció