Kalóriaszegény, mégis ízletes előétel: uborkás gazpacho, ahogy a nagyi készíti
A gazpacho a spanyol konyha egyik alapreceptje, amit szinte tíz perc alatt elkészíthetsz.

Kalóriaszegény, mégis ízletes előétel: uborkás gazpacho, ahogy a nagyi készíti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az uborka kiváló zöldség, hiszen kalóriatartalma szinte nulla, semleges íze miatt pedig változatosan elkészítheted. Az uborkás gazpacho tökéletes vendégváró fogás, de akár magadnak is összedobhatod, ha éppen diétázol.

Uborkás gazpacho

Hozzávalók:

  • 2 db uborka
  • 0.5 db citrom
  • 2 db újhagyma (vagy egy fél vöröshagyma)
  • 0.5 pohár natúr joghurt
  • 4 db mentalevél (+ pár darab a díszítéshez)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg az uborkát, hosszában vágd félbe, kanállal kapard ki a magját, majd darabold hasábokra. Tisztítsd meg a hagymát, és vágd fel. Csavard ki a citrom levét. Mosd és szárítsd meg a mentaleveleket. Öntsd az uborkát, a hagymát, a citromlevet, a joghurtot, a mentát és az olívaolajat turmixgépbe. Turmixold, amíg sima állagú nem lesz. Sózd és borsozd ízlés szerint, tálalásig pedig tárold hűvös helyen. Tálalás előtt díszítsd mentalevelekkel.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük