Kalóriaszegény, mégis ízletes előétel: uborkás gazpacho, ahogy a nagyi készíti
A gazpacho a spanyol konyha egyik alapreceptje, amit szinte tíz perc alatt elkészíthetsz.

Kalóriaszegény, mégis ízletes előétel: uborkás gazpacho, ahogy a nagyi készíti
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az uborka kiváló zöldség, hiszen kalóriatartalma szinte nulla, semleges íze miatt pedig változatosan elkészítheted. Az uborkás gazpacho tökéletes vendégváró fogás, de akár magadnak is összedobhatod, ha éppen diétázol.

Hozzávalók:

  • 2 db uborka
  • 0.5 db citrom
  • 2 db újhagyma (vagy egy fél vöröshagyma)
  • 0.5 pohár natúr joghurt
  • 4 db mentalevél (+ pár darab a díszítéshez)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg az uborkát, hosszában vágd félbe, kanállal kapard ki a magját, majd darabold hasábokra. Tisztítsd meg a hagymát, és vágd fel. Csavard ki a citrom levét. Mosd és szárítsd meg a mentaleveleket. Öntsd az uborkát, a hagymát, a citromlevet, a joghurtot, a mentát és az olívaolajat turmixgépbe. Turmixold, amíg sima állagú nem lesz. Sózd és borsozd ízlés szerint, tálalásig pedig tárold hűvös helyen. Tálalás előtt díszítsd mentalevelekkel.

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük