Ropogósra sült csirke görögösen: paradicsomos, fetás salátával
Igazi nyárias, mediterrán fogás! A hús a páctól fantasztikusan zamatos lesz. Ha görögös salátaágyon tálalod, külön köretről nem is kell gondoskodnod.

csirke-gorogsalataval
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült csirke a hétvégi ebédek sztárja. Ha teheted, kísérletezz, és készítsd el mindig egy kicsit másként. Görögös pácban, sok fokhagymával, olívaolajjal, oregánóval igazán ízletes lesz az étel. Hát még, ha egy könnyed salátát is összedobsz mellé. Az már mindegy is, hogy mellből, szárnyból vagy combból készíted. Ha elöl van a grilled, azon süsd meg a húst. 

Csirke görögösen

Hozzávalók 4 személyre:

A húshoz

  • 1 db csirke
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • bors

A salátához

  • 10 dkg olivabogyó
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • 1 db lilahagyma
  • 5 cl olívaolaj
  • 1 ág oregánó
  • 1 ág bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, majd sózd be ízlés szerint. Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a borsot, az áttört fokhagymát, az oregánót és a kakukkfüvet. Dörzsöld be a csirkét a fűszeres keverékkel. Takard le, majd pihentesd legalább két-három órán át, még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod. Rakd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Közben forgasd a csirkedarabokat. Grillsütőre is rakhatod a húst. Kenegetve, forgatva süsd addig, amíg szép piros nem lesz. 
 

A salátához a hagymát pucold meg, majd a paradicsommal és az uborkával együtt vágd fel ízlés szerint. Rakd egy tálba, tedd hozzá az olajbogyót, öntsd le az olívaolajjal, sózd meg ízlés szerint, szórd meg oregánóval, bazsalikommal, majd morzsold rá a fetát. Tálaláskor a hússal együtt kínáld. 
Ez is szuper mediterrán fogás! A sült csirke kaliforniai paprikával és olajbogyóval is isteni. 

Ezt is szeretjük