Ropogósra sült csirke görögösen: paradicsomos, fetás salátával
Igazi nyárias, mediterrán fogás! A hús a páctól fantasztikusan zamatos lesz. Ha görögös salátaágyon tálalod, külön köretről nem is kell gondoskodnod.

csirke-gorogsalataval
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Salaktalanít és eltelít: a szuperegészséges amaránt nem csak köretnek jó »

Jude Law 19 éves lánya gyönyörű modell: nem csak szépsége, a stílusa is figyelemre méltó »

Ezek a leghatásosabb zsírégető turmixok: csúcsra pörgetik a fogyást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült csirke a hétvégi ebédek sztárja. Ha teheted, kísérletezz, és készítsd el mindig egy kicsit másként. Görögös pácban, sok fokhagymával, olívaolajjal, oregánóval igazán ízletes lesz az étel. Hát még, ha egy könnyed salátát is összedobsz mellé. Az már mindegy is, hogy mellből, szárnyból vagy combból készíted. Ha elöl van a grilled, azon süsd meg a húst. 

Csirke görögösen

Hozzávalók 4 személyre:

A húshoz

  • 1 db csirke
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • bors

A salátához

  • 10 dkg olívabogyó
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • 1 db lilahagyma
  • 5 cl olívaolaj
  • 1 ág oregánó
  • 1 ág bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, majd sózd be ízlés szerint. Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a borsot, az áttört fokhagymát, az oregánót és a kakukkfüvet. Dörzsöld be a csirkét a fűszeres keverékkel. Takard le, majd pihentesd legalább két-három órán át, még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod. Rakd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Közben forgasd a csirkedarabokat. Grillsütőre is rakhatod a húst. Kenegetve, forgatva süsd addig, amíg szép piros nem lesz. 
 

A salátához a hagymát pucold meg, majd a paradicsommal és az uborkával együtt vágd fel ízlés szerint. Rakd egy tálba, tedd hozzá az olajbogyót, öntsd le az olívaolajjal, sózd meg ízlés szerint, szórd meg oregánóval, bazsalikommal, majd morzsold rá a fetát. Tálaláskor a hússal együtt kínáld. 
Ez is szuper mediterrán fogás! A sült csirke kaliforniai paprikával és olajbogyóval is isteni. 

Ezt is szeretjük