Zöldséges, fetás tésztasaláta görögösen: jól behűtve igazán finom

A tésztasaláta könnyed, mégis laktató, tele van vitaminban gazdag zöldségekkel. A görögös változat jól behűtve valósággal felfrissít.

gorog-tesztasalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a görög salátát önmagában nem találod elég laktatónak, forgasd össze tésztával. A nyár kedvenc salátája friss, édes, illatos paradicsomból a legfinomabb. Ha bírod a lila hagymát, azt is bátran tehetsz hozzá. Jó, ha hűtőhideg zöldségekkel és sajttal dolgozol, akkor akár rögtön tálalhatod is. 

Görög tésztasaláta

Hozzávalók

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 dl olívabogyó
  • 1 db kígyóuborka
  • 3 teáskanál borecet
  • 2 teáskanál citromlé
  • 0.7 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, és dobd hozzá a sót. Amikor lobog, add hozzá a tésztát, és főzd al dente állagúra a csomagoláson található leírás szerint. Ha már nem roppan, de még nem is puha, szűrd le, és csepegtesd le. 
 

Rakd a tésztát egy nagy tálba, tedd hozzá a feldarabolt uborkát, a paradicsomot, a lecsepegtetett olívabogyót. Az öntet hozzávalóit, tehát az olívaolajat, az ecetet és a citromlevet keverd össze, majd locsold meg vele a zöldséggel összeforgatott tésztát. A tetejére pedig morzsolj feta sajtot. Tálald rögtön, vagy tedd a hűtőbe. 
Most zsenge a zöldborsó is, ízletes tésztasalátához kiváló alapanyag. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük