Zöldséges, fetás tésztasaláta görögösen: jól behűtve igazán finom
A tésztasaláta könnyed, mégis laktató, tele van vitaminban gazdag zöldségekkel. A görögös változat jól behűtve valósággal felfrissít.

gorog-tesztasalata
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A 10 másodperces trükk, ami hihetetlenül megkönnyíti a sminklemosást: te is ki akarod majd próbálni »

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a görög salátát önmagában nem találod elég laktatónak, forgasd össze tésztával. A nyár kedvenc salátája friss, édes, illatos paradicsomból a legfinomabb. Ha bírod a lila hagymát, azt is bátran tehetsz hozzá. Jó, ha hűtőhideg zöldségekkel és sajttal dolgozol, akkor akár rögtön tálalhatod is. 

Görög tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 dl olívabogyó
  • 1 db kígyóuborka
  • 3 teáskanál borecet
  • 2 teáskanál citromlé
  • 0.7 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, és dobd hozzá a sót. Amikor lobog, add hozzá a tésztát, és főzd al dente állagúra a csomagoláson található leírás szerint. Ha már nem roppan, de még nem is puha, szűrd le, és csepegtesd le. 
 

Rakd a tésztát egy nagy tálba, tedd hozzá a feldarabolt uborkát, a paradicsomot, a lecsepegtetett olívabogyót. Az öntet hozzávalóit, tehát az olívaolajat, az ecetet és a citromlevet keverd össze, majd locsold meg vele a zöldséggel összeforgatott tésztát. A tetejére pedig morzsolj feta sajtot. Tálald rögtön, vagy tedd a hűtőbe. 
Most zsenge a zöldborsó is, ízletes tésztasalátához kiváló alapanyag. 

Ezt is szeretjük