Görög joghurtos uborkasaláta sok fokhagymával: a híres tzatziki behűtve a legjobb
Ez a tzatiki ugyanolyan lesz, mint amilyeneket a tengerparti tavernákban szolgálnak fel.

Ez is érdekelhet
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
beauty and style
- Millie Bobby Brown frizuráiból könnyű ihletet meríteni: ezek a legnőiesebb fazonok, amiket kipróbált »
- Kihajtja a felesleges vizet, serkenti az anyagcserét: vitaminokban gazdag turmix cukkinivel »
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »

Top olvasott cikkek
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A tzatziki, a híres görög fogás csupa friss és üde összetevőből áll. Gyakran előételként, pitával kínálják, de a grillezett húsokhoz, gyroshoz, souvlakihoz, kebabhoz is kitűnő választás. A kaprot se hagyd le róla, az íze remekül passzol az uborkához.
Tzatziki
Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka
- 4 dl görög natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 evőkanál aprított kapor
- 0.5 teáskanál só
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A joghurtot rakd egy szűrőbe, és legalább négy órán át hagyd lecsöpögni. Az uborkát mosd meg, reszeld le, és sózd be. Pihentesd legalább egy-két órát, majd öntsd le róla a levet.
Keverd össze a joghurtot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a citrom levét, és öntsd le vele az uborkát. Jól forgasd össze, szórd meg a kaporral, majd tálalásig tartsd a hűtőben. Ha szereted, a végén még mentát is tehetsz rá.
A zamatos görög salátát se hagyd ki! Jól behűtve, sok fetával isteni.
Még több recept