Görög joghurtos uborkasaláta sok fokhagymával: a híres tzatziki behűtve a legjobb
Ez a tzatiki ugyanolyan lesz, mint amilyeneket a tengerparti tavernákban szolgálnak fel.

tzatziki-recept
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Durván feszesíti a combokat, és a feneket is feljebb tolja ez a torna: 15 perc pilates a tónusos lábakért »

Ugyanazt az egyszerű ruhát viseli 20 alkalommal ez a nő, és senkinek sem tűnik fel: nőies megjelenés alapdarabokkal »

Bevált tippek gyakori nyári bőrproblémák ellen: gyors segítség hámlásra, pigmentfoltokra, napégésre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tzatziki, a híres görög fogás csupa friss és üde összetevőből áll. Gyakran előételként, pitával kínálják, de a grillezett húsokhoz, gyroshoz, souvlakihoz, kebabhoz is kitűnő választás. A kaprot se hagyd le róla, az íze remekül passzol az uborkához. 

Tzatziki

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 4 dl görög natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál aprított kapor
  • 0.5 teáskanál
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot rakd egy szűrőbe, és legalább négy órán át hagyd lecsöpögni. Az uborkát mosd meg, reszeld le, és sózd be. Pihentesd legalább egy-két órát, majd öntsd le róla a levet.
Keverd össze a joghurtot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a citrom levét, és öntsd le vele az uborkát. Jól forgasd össze, szórd meg a kaporral, majd tálalásig tartsd a hűtőben. Ha szereted, a végén még mentát is tehetsz rá. 
A zamatos görög salátát se hagyd ki! Jól behűtve, sok fetával isteni. 

Ezt is szeretjük