Görög joghurtos uborkasaláta sok fokhagymával: a híres tzatziki behűtve a legjobb
Ez a tzatiki ugyanolyan lesz, mint amilyeneket a tengerparti tavernákban szolgálnak fel.

Ez is érdekelhet
beauty and style

- Gyönyörű virágba borult ruhák, álmodozó menyasszonyoknak: a Daalarna visszahozza az elveszett ünnepek szépségét és örömét »
- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Ezért a hatóanyagért rajong most a szépségipar: a borostyánkősav fiatalítja a bőrt, és csökkenti a pattanások számát »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
A tzatziki, a híres görög fogás csupa friss és üde összetevőből áll. Gyakran előételként, pitával kínálják, de a grillezett húsokhoz, gyroshoz, souvlakihoz, kebabhoz is kitűnő választás. A kaprot se hagyd le róla, az íze remekül passzol az uborkához.
Tzatziki
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 4 dl görög natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 evőkanál aprított kapor
- 0.5 teáskanál só
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A joghurtot rakd egy szűrőbe, és legalább négy órán át hagyd lecsöpögni. Az uborkát mosd meg, reszeld le, és sózd be. Pihentesd legalább egy-két órát, majd öntsd le róla a levet.
Keverd össze a joghurtot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a citrom levét, és öntsd le vele az uborkát. Jól forgasd össze, szórd meg a kaporral, majd tálalásig tartsd a hűtőben. Ha szereted, a végén még mentát is tehetsz rá.
A zamatos görög salátát se hagyd ki! Jól behűtve, sok fetával isteni.
Még több recept