Görög joghurtos uborkasaláta sok fokhagymával: a híres tzatziki behűtve a legjobb
Ez a tzatiki ugyanolyan lesz, mint amilyeneket a tengerparti tavernákban szolgálnak fel.

tzatziki-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tzatziki, a híres görög fogás csupa friss és üde összetevőből áll. Gyakran előételként, pitával kínálják, de a grillezett húsokhoz, gyroshoz, souvlakihoz, kebabhoz is kitűnő választás. A kaprot se hagyd le róla, az íze remekül passzol az uborkához. 

Tzatziki

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 4 dl görög natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál aprított kapor
  • 0.5 teáskanál
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot rakd egy szűrőbe, és legalább négy órán át hagyd lecsöpögni. Az uborkát mosd meg, reszeld le, és sózd be. Pihentesd legalább egy-két órát, majd öntsd le róla a levet.
Keverd össze a joghurtot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a citrom levét, és öntsd le vele az uborkát. Jól forgasd össze, szórd meg a kaporral, majd tálalásig tartsd a hűtőben. Ha szereted, a végén még mentát is tehetsz rá. 
A zamatos görög salátát se hagyd ki! Jól behűtve, sok fetával isteni. 

Ezt is szeretjük