A klasszikus franciasaláta receptje: sültek mellé, hidegtálra
Vendégváró franciasalátát készíteni házilag nem nagy kihívás. Ezekkel az arányokkal a tartármártás is jól fog sikerülni.

franciasalata-szilveszterre
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szilveszter, akkor franciasaláta! Hidegtálak kedvence, sültek tökéletes kísérője lehet, amit otthon is könnyen elkészíthetsz. Lehetőleg a hozzávalókat ugyanakkorára vágd, vagy használj franciasaláta-alapot. Dobd össze előre, hisz érdemes néhány órán át a hűtőben pihentetni! 

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • 2 db krumpli
  • 1 bögre zöldborsó
  • 10 dkg csemege uborka
  • 1 db alma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 kis pohár tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • cukor
  • citromlé
  • 1 teáskanál mustár
Recept idők

Elkészítés:

A répát és a krumplit pucold meg, vágd kis darabokra. Tedd egy lábosba, és enyhén sós és cukros vízben főzd puhára 15-20 perc alatt. A vége felé tedd hozzá a borsót is. Szűrd le a zöldségeket, és hagyd hűlni.
A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a porcukorral, a citromlével. Tedd a zöldségeket és a feldarabolt almát, valamint uborkát egy tálba, öntsd le a tartárral, és keverd össze alaposan. Rakd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. 
A kaszinótojás is tökéletes a franciasalátához, szilveszterre kihagyhatatlan. 

Ezt is szeretjük