Frissítő cukkinileves uborkával: jól behűtve a legfinomabb
Kánikulában a sűrű, krémes cukkinileves uborkával mixelve igazán üdítő, és könnyen elkészíthető.

uborkas-cukkinileves
Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

A legnőiesebb egyberuhák télre: árral, lelőhellyel mutatjuk őket »

Ultra nőies alkalmi smink 50 felett: feltűnő, de bársonyos színekkel, melyek érett bőrön is jól mutatnak »

Az agyag a bőr védőszentje, de nem mindegy, melyik típusát alkalmazod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyári zöldségkedvenceknek, az uborkának és a cukkininek is magas a víztartalma, és alig van bennük kalória. Diétásak, de nagyon finom levest készíthetsz belőlük. Sűrítheted tejföllel, tejszínnel vagy akár joghurttal. Készítsd el előre, hogy legyen ideje jól lehűlni!

Uborkás cukkinileves

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db kígyóuborka
  • 3 szál vöröshagyma
  • 2 dl joghurt
  • 1 db leveskocka
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. A cukkinit is szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd pár percig. Öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd 10 percig, majd amikor már puha a cukkini és az uborka, húzd le a tűzről.
 

Ízesítsd a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, fokhagymával, és pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a joghurtot, és rottyantsd össze. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, majd tálaláskor díszítsd zöldfűszerekkel, zöldségdarabokkal. 
A cukkini remek lecsóalap is. Készítsd legközelebb franciásan!

Ezt is szeretjük