Frissítő cukkinileves uborkával: jól behűtve a legfinomabb
Kánikulában a sűrű, krémes cukkinileves uborkával mixelve igazán üdítő, és könnyen elkészíthető.

uborkas-cukkinileves
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Házi, heggyógyító olajkeverék striák és pattanásfoltok ellen: nyomuk sem marad »

Piszkosul szexi a 49 éves Naomi Campbell és a 22 éves Bella Hadid az új Calvin Klein kampányban: nem látszik a korkülönbség »

20 perces reggeli jóga: tónusos testet, energiát és boldogságot ad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyári zöldségkedvenceknek, az uborkának és a cukkininek is magas a víztartalma, és alig van bennük kalória. Diétásak, de nagyon finom levest készíthetsz belőlük. Sűrítheted tejföllel, tejszínnel vagy akár joghurttal. Készítsd el előre, hogy legyen ideje jól lehűlni!

Uborkás cukkinileves

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db kígyóuborka
  • 3 szál vöröshagyma
  • 2 dl joghurt
  • 1 db leveskocka
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. A cukkinit is szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd pár percig. Öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd 10 percig, majd amikor már puha a cukkini és az uborka, húzd le a tűzről.
 

Ízesítsd a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, fokhagymával, és pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a joghurtot, és rottyantsd össze. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, majd tálaláskor díszítsd zöldfűszerekkel, zöldségdarabokkal. 
A cukkini remek lecsóalap is. Készítsd legközelebb franciásan!

Ezt is szeretjük