A legfinomabb roppanós házi csemegeuborka receptje: meglepő, milyen kevés munka van vele
Tedd el most télire a csemegeuborkát! Azt is megmutatjuk, hogyan marad roppanós.
Összesen 161 találat.
Tedd el most télire a csemegeuborkát! Azt is megmutatjuk, hogyan marad roppanós.
A kefires uborkaleves, vagyis az okroshka friss zöldfűszerekkel az igazi.
A fűszeres csirkecsíkok salátaágyon tálalva egyszerű, gyors fogás, ami a diétába is könnyedén beilleszthető.
Ez a zöldség támogatja az egészséget, és még a fogyási folyamatokat is elősegíti.
A csirkés-zöldséges tortilla igazi kényelmi étel. Akár maradék sült húsból is készítheted.
A hagymás uborkasaláta tartósítószer nélkül is egész télen friss és roppanós marad.
Egyszerű módszerrel, alig tízperces munkával is egész télre elegendő roppanós csemegeuborkát készíthetsz.
Az autentikus görög konyha ízeit akár otthon is élvezheted! A szaftos, fűszeres hús sok zöldséggel, pitában tálalva egyszerű és laktató ebéd.
Az uborka az egyik legjobb természetes vízhajtó, a lédús zöldségből megannyi finom smoothie készíthető.
A roppanós savanyú uborka télen is elegendő vitaminnal lát majd el.
A házi készítésű vegyes savanyúságnak nincsen párja. Ha most teszed el, egész télen lesz vitamindús kísérő a húsok mellé.
Ha Bulgáriában nyaralsz, az egyik legkedveltebb specialitást, a sopszka salátát feltétlenül kóstold meg!
Az uborka könnyed, lédús és nagyon egészséges finomság, aminek a pozitív hatásait nyáron vétek lenne nem kihasználni.
Ha a hőségben csak valami frissítő, könnyű finomságra vágysz, ezt a dinnyés gazpachót készítsd el!
Pitához, sültekhez, mártogatósként is kiváló a görögök uborkás finomsága, a tzatziki, főleg jól behűtve.
Az uborkát többféle módon elteheted, ám talán ez a legegyszerűbb változat.
A vitamindús szivárványsaláta annál vonzóbb, minél többféle színű zöldségből készül. Valamilyen fehérjedús gabonával készítve komplett ebéd is lehet belőle.
Vendégváró franciasalátát készíteni házilag nem nagy kihívás. Ezekkel az arányokkal a tartármártás is jól fog sikerülni.
A színes, zamatos, beledobálós savanyúságba bármilyen zöldség kerülhet, amihez éppen hozzájutsz.
A tésztasaláta könnyed, mégis laktató, tele van vitaminban gazdag zöldségekkel. A görögös változat jól behűtve valósággal felfrissít.
Kánikulában jobbat nem is kívánhatsz a hidratáló, zamatos kovászosuborka-krémlevesnél.
A sós, vizes uborka hasonlóan készül, mint a kovászos, csak nem kell hozzá kenyér és napsütés.
Most készítsd el akár egész télre a zamatos savanyúságot! Aligha tehetnéd el egyszerűbben a csalamádét!
A spanyolok hűsítő zöldséglevesétt tíz perc alatt elkészíted, mert főzni sem kell, csak turmixolni.
Most spájzolj be télire! Ha így teszed el a csemege uborkát, hónapok múlva is friss lesz.
Ez a tzatiki ugyanolyan lesz, mint amilyeneket a tengerparti tavernákban szolgálnak fel.
Megjelentek a piacon, a kertben az első kovászolni való uborkák. Amikor végre meleg, napos lesz az idő, készítsd is el a savanyúságot!
Nem csak a turmixokba érdemes sok uborkát tenni.
A tortilla mindenféle friss zöldséggel, fűszeres csirkével megpakolva szendvics helyett és főételnek is remek választás.
Az osztrák fogathajtókról elnevezett különleges bécsi pörkölt, a fiákergulyás olyan tartalmas, hogy hosszú időre eltelsz tőle.