Isteni dinnyés gazpacho 10 perc alatt: jéghidegen esik a legjobban
Ha a hőségben csak valami frissítő, könnyű finomságra vágysz, ezt a dinnyés gazpachót készítsd el!

- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »
- Napi 10 perc teljes testre ható edzés, amihez csak egy szék kell: ülve is megdolgoztathatod az izmaidat »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
A görögdinnyés gazpachóban a sós és az édes ízek tökéletes egyensúlyban vannak egymással. A gyümölcsnek és a zöldségeknek is nagyon magas a víztartalmuk, kalória viszont alig van bennük. Külön-külön is frissítően hatnak, hát még együtt! Ez a gyors finomság a maradék görögdinnye felhasználására is tökéletes. Az elkészítése csak 10 percet vesz igénybe, és akár két nappal előre is összedobhatod.
Dinnyés gazpacho
Hozzávalók
- 70 dkg felkockázott dinnye
- 2 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 0.5 db lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál olívaolaj
- 2 teáskanál lime
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- menta
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A dinnyét kockázd fel, az uborkát, a paradicsomot és a hagymát darabold fel. Tedd a zöldségeket és a dinnyét turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és pürésítsd egy percig. Ekkor ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, mentával, lime-mal, öntsd hozzá az olajat, és keverd addig, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Kóstold meg, és szükség esetén dobj még hozzá fűszert. Tedd zárható edénybe, és rakd a hűtőszekrénybe. Pihentesd legalább négy órán át, amíg teljesen kihűl, az ízek pedig összeérnek. Tálald hidegen, a tetejére tehetsz zöldséget, gyümölcsöt.
A görögdinnye salátának is tökéletes alapja lehet. Citromos öntettel, behűtve kiváló frissítő.
Még több recept