Isteni dinnyés gazpacho 10 perc alatt: jéghidegen esik a legjobban
Ha a hőségben csak valami frissítő, könnyű finomságra vágysz, ezt a dinnyés gazpachót készítsd el!

dinnyes-gazpacho-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A görögdinnyés gazpachóban a sós és az édes ízek tökéletes egyensúlyban vannak egymással. A gyümölcsnek és a zöldségeknek is nagyon magas a víztartalmuk, kalória viszont alig van bennük. Külön-külön is frissítően hatnak, hát még együtt! Ez a gyors finomság a maradék görögdinnye felhasználására is tökéletes. Az elkészítése csak 10 percet vesz igénybe, és akár két nappal előre is összedobhatod. 

Dinnyés gazpacho

Hozzávalók:

  • 70 dkg felkockázott dinnye
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 0.5 db lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 2 teáskanál lime
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • menta
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A dinnyét kockázd fel, az uborkát, a paradicsomot és a hagymát darabold fel. Tedd a zöldségeket és a dinnyét turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és pürésítsd egy percig. Ekkor ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, mentával, lime-mal, öntsd hozzá az olajat, és keverd addig, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Kóstold meg, és szükség esetén dobj még hozzá fűszert. Tedd zárható edénybe, és rakd a hűtőszekrénybe. Pihentesd legalább négy órán át, amíg teljesen kihűl, az ízek pedig összeérnek. Tálald hidegen, a tetejére tehetsz zöldséget, gyümölcsöt. 
A görögdinnye salátának is tökéletes alapja lehet. Citromos öntettel, behűtve kiváló frissítő. 

Ezt is szeretjük