9 isteni, hideg gyümölcsleves: jólesnek a meleg nyári napokon

A meleg nyári napokon senki sem kívánja a forró fogásokat. Ilyenkor esik jól egy nagy tányér hideg gyümölcsleves.

Hideg gyümölcslevesek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hideg gyümölcslevest számtalan formában készíthetsz. A legismertebb a meggyleves, de ezen túl még rengeteg finomabbnál finomabb receptet próbálhatsz ki különböző típusokból.

A sárgadinnye-krémleveshez a gyümölcsöt meg sem kell főzni, csak összeturmixolni. Az eperleveshez viszont előtte cukros lében pároljuk puhára a hozzávalókat. A fűszerezéssel is nyugodtan játszhatsz: jól megy hozzájuk a friss menta és bazsalikom éppúgy, mint a gyömbér vagy a szegfűszeg.

Hideg gyümölcslevesek

A gyümölcsből készült levesek közös tulajdonsága, hogy édeskés ízük miatt nem csak az ebéd bevezetőjének, hanem akár desszertként is tökéletesek. Ha egy melegebb napon nem kívánsz többet egy tál hűsítő levesnél, az alábbi receptek közül kedvedre válogathatsz.

A fahéjas szilvaleves télen-nyáron jó választás, ugyanis melegen és hidegen is nagyon finom. Vaníliás pudingporral készítve egészen különleges.
Ha szeretitek az áfonyát, egyszer mindenképp készítsd el azt a mennyei áfonyakrémelvest, amelynek már a színe is ellenállhatatlanul élénk.
Nem tudod eldönteni, milyen gyümölcsből főzz levest? Tedd bele az összes kedvencedet! Ez a vegyes nyári gyümölcsleves igazi ízorgiát kínál.
A lédús őszibarackból nagyon finom levest dobhatsz össze: hát még ha egy kevés sárgadinnyét is szeletelsz hozzá!
Az őszibarackhoz a málna is nagyon jól megy, ráadásul a málnás barackleveshez még főzni sem kell a gyümölcsöket.
A tejszínes eperkrémleves attól különleges, hogy a gyümölcsöt vajon kell megfuttatni, majd vaníliás, cukros lében puhára párolni. Nem maradhat ki belőle a friss menta sem.
A görög gyümölcsleves nagyon hasonlít a miénkhez, csak többféle hozzávalóból készül. Lehet, hogy a cukrot egyáltalán nem fogod hiányolni belőle
A sárgadinnye-krémlevessel tényleg alig van munka. A gyümölcsöt nyersen turmixold össze a többi hozzávalóval, és hagyd, hogy az ízek a hűtőben érjenek össze.
Végül pedig álljon itt a klasszikus meggyleves. Ha a menzán esetleg nem is ízlett, próbáld ki ezt a finom, házi változatot, és ezután te is gyakran készíted majd.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük