Sűrű, nyári gyümölcsleves: tejszínnel fantasztikusan selymes

A nyár kedvenc gyümölcseiből zamatos levest készíthetsz, ami tejszínnel megbolondítva sűrű és krémes állagú lesz.

tejszines-nyari-gyumolcsleves
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érnek az egészséges nyári gyümölcsök, amik levesbe is kívánkoznak. Külön-külön is megfőzheted, de együtt még finomabbak. Sűrítsd tejszínnel és pudingporral, nem fogsz csalódni. Ne főzd túl, mert akkor a gyümölcsök elveszítik a színüket, és alig marad bennük vitamin. Amennyiben rögtön fogyasztanád, dobj a levesbe jégkockát, hogy jól lehűtse. 

Tejszínes gyümölcsleves

Hozzávalók

  • 20 dkg málna
  • 20 dkg áfonya
  • 20 dkg meggy
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliapuding
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 csipet kardamom
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket jól mosd meg, a meggyet magozd ki, majd rakd egy lábasba, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Tedd bele az ízesítőket, a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget, a kardamomot, a cukrot, majd főzd forrástól számítva 10-15 percig. Amikor megpuhulnak, húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. 

Egy kis tálban keverd simára a pudingport a tejszínnel, és adj hozzá fél merőkanál főzőlevet. Csorgasd a forrásban lévő leveshez, és forrald össze pár perc alatt. Kóstold meg, amennyiben szükséges, dobj még hozzá cukrot, és öntsd hozzá a citrom levét. Rakd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön. 
A sárgabarack-krémleves görög joghurttal hűsítő nyári desszertként is megállja a helyét.  

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük