Sűrű, nyári gyümölcsleves: tejszínnel fantasztikusan selymes
A nyár kedvenc gyümölcseiből zamatos levest készíthetsz, ami tejszínnel megbolondítva sűrű és krémes állagú lesz.

tejszines-nyari-gyumolcsleves
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érnek az egészséges nyári gyümölcsök, amik levesbe is kívánkoznak. Külön-külön is megfőzheted, de együtt még finomabbak. Sűrítsd tejszínnel és pudingporral, nem fogsz csalódni. Ne főzd túl, mert akkor a gyümölcsök elveszítik a színüket, és alig marad bennük vitamin. Amennyiben rögtön fogyasztanád, dobj a levesbe jégkockát, hogy jól lehűtse. 

Tejszínes gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 20 dkg áfonya
  • 20 dkg meggy
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliapuding
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 csipet kardamom
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket jól mosd meg, a meggyet magozd ki, majd rakd egy lábasba, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Tedd bele az ízesítőket, a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget, a kardamomot, a cukrot, majd főzd forrástól számítva 10-15 percig. Amikor megpuhulnak, húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. 

Egy kis tálban keverd simára a pudingport a tejszínnel, és adj hozzá fél merőkanál főzőlevet. Csorgasd a forrásban lévő leveshez, és forrald össze pár perc alatt. Kóstold meg, amennyiben szükséges, dobj még hozzá cukrot, és öntsd hozzá a citrom levét. Rakd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön. 
A sárgabarack-krémleves görög joghurttal hűsítő nyári desszertként is megállja a helyét.  

Ezt is szeretjük