Fahéjas, tejszínes szilvaleves: pudinggal sűrítve a legfinomabb
Hideg napokon melegen, nyárias őszi napokon behűtve kínáld a fahéjas-tejszínes szilvalevest!

fahejas-szilvaleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyáron és kora ősszel a gyümölcslevesek sokkal jobban esnek, mint a forró húslevesek. A szilva tökéletes alapanyag, és most érik. Ne főzd sokáig, hogy minél több vitamin maradjon benne! Érdemes előre elkészíteni a levest, hogy a hűtőben jól összeérjenek az ízek: a fűszerek közül nem hiányozhat a fahéj vagy a szegfűszeg. 

Fahéjas, tejszínes szilvaleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg szilva
  • 8 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál szegfűszeg
  • 0.5 rúd vanília
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál citromlé
  • citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Tedd hozzá az ízesítőket, tehát a cukrot, fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliarúd kikapart belsejét. Öntsd fel a vízzel.
Főzd forrástól számítva 10 percig, majd pépesítsd botmixerrel. Közben dolgozd simára a pudingport a tejszínnel, és csorgasd a levesbe. Főzd össze, de ne hagyd abba a kavarást. Végül öntsd hozzá a citrom levét. Tálaláskor díszítheted tejszínhabbal és a citrom héjával. 
Szilvával az omlós pite is ellenállhatatlanabb, rácsozva pedig még jobb. 

Ezt is szeretjük