Fahéjas, tejszínes szilvaleves: pudinggal sűrítve a legfinomabb
Hideg napokon melegen, nyárias őszi napokon behűtve kínáld a fahéjas-tejszínes szilvalevest!

fahejas-szilvaleves
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáron és kora ősszel a gyümölcslevesek sokkal jobban esnek, mint a forró húslevesek. A szilva tökéletes alapanyag, és most érik. Ne főzd sokáig, hogy minél több vitamin maradjon benne! Érdemes előre elkészíteni a levest, hogy a hűtőben jól összeérjenek az ízek: a fűszerek közül nem hiányozhat a fahéj vagy a szegfűszeg. 

Fahéjas, tejszínes szilvaleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg szilva
  • 8 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál szegfűszeg
  • 0.5 rúd vanília
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál citromlé
  • citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Tedd hozzá az ízesítőket, tehát a cukrot, fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliarúd kikapart belsejét. Öntsd fel a vízzel.
Főzd forrástól számítva 10 percig, majd pépesítsd botmixerrel. Közben dolgozd simára a pudingport a tejszínnel, és csorgasd a levesbe. Főzd össze, de ne hagyd abba a kavarást. Végül öntsd hozzá a citrom levét. Tálaláskor díszítheted tejszínhabbal és a citrom héjával. 
Szilvával az omlós pite is ellenállhatatlanabb, rácsozva pedig még jobb. 

Ezt is szeretjük