Görög gyümölcsleves a nyár gyümölcseiből: főzés nélkül is mennyei
Ha a nagy kánikulában nem ácsorognál a tűzhely mellett, ezt a főzés nélküli görög gyümölcslevest készítsd el!

gorog-gyumolcsleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jól behűtött gyümölcsleves kánikulában megunhatatlan. Bármilyen friss, zamatos nyári gyümölcsből elkészítheted, és az ízlésedtől függ, hogy milyen rostos gyümölcslevet vagy szörpöt adsz hozzá. Sűrűbb lesz a leves, ha főzés nélküli pudingport is keversz hozzá. Nagy előnye, hogy tíz perc alatt összedobhatod. Amennyiben gyerekek nem esznek belőle, kevés gyümölcslikőrrel még izgalmasabbá varázsolhatod. 

Görög gyümölcsleves receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg meggy
  • 30 dkg cseresznye
  • 2 db őszibarack
  • 20 dkg áfonya
  • 5 dl gyümölcslé
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 0.5 csomag főzés nélküli pudingpor
  • cukor (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, amit kell, magozz ki. Tetszőlegesen vágd kisebb darabokra, majd rakd egy lábosba. A tejszínt, a gyümölcslét, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a fahéjat és a pudingport keverd simára, majd öntsd a lábosba. Óvatosan forgasd össze, és kóstold meg.
Ha szükséges, dobj hozzá még cukrot vagy más ízesítőt. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek is összeérjenek. Hidegen, tejszínhabbal tálald. 
Most van a meggyleves szezonja is, a savanykás finomság kifejezetten jól jön a forró napokon. 

Ezt is szeretjük