Görög gyümölcsleves a nyár gyümölcseiből: főzés nélkül is mennyei
Ha a nagy kánikulában nem ácsorognál a tűzhely mellett, ezt a főzés nélküli görög gyümölcslevest készítsd el!

- Az 52 éves Naomi Campbell piszkosul szexi, pedig csak a lábát villantja meg: ez lesz az őszi divat »
- Kaia Gerber az út szélén vett habfürdőt: bolondos divatfotókkal készül az őszre a spanyol márka »
- A ’90-es években minden szupermodell ilyen sminket viselt: könnyű elkészíteni, ha követed a lépéseket »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak az OTP-s csalók
A jól behűtött gyümölcsleves kánikulában megunhatatlan. Bármilyen friss, zamatos nyári gyümölcsből elkészítheted, és az ízlésedtől függ, hogy milyen rostos gyümölcslevet vagy szörpöt adsz hozzá. Sűrűbb lesz a leves, ha főzés nélküli pudingport is keversz hozzá. Nagy előnye, hogy tíz perc alatt összedobhatod. Amennyiben gyerekek nem esznek belőle, kevés gyümölcslikőrrel még izgalmasabbá varázsolhatod.
Görög gyümölcsleves receptje
Hozzávalók
- 30 dkg meggy
- 30 dkg cseresznye
- 2 db őszibarack
- 20 dkg áfonya
- 5 dl gyümölcslé
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál citromhéj
- 0.5 csomag főzés nélküli pudingpor
- cukor (opcionális)
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, amit kell, magozz ki. Tetszőlegesen vágd kisebb darabokra, majd rakd egy lábosba. A tejszínt, a gyümölcslét, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a fahéjat és a pudingport keverd simára, majd öntsd a lábosba. Óvatosan forgasd össze, és kóstold meg.
Ha szükséges, dobj hozzá még cukrot vagy más ízesítőt. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek is összeérjenek. Hidegen, tejszínhabbal tálald.
Most van a meggyleves szezonja is, a savanykás finomság kifejezetten jól jön a forró napokon.
Még több recept