Sűrű tejszínes áfonyakrémleves jól behűtve: ezt még főzni sem kell

Ha csak valami hidegre vágysz a kánikulában, az élénk színű, édes és fanyar áfonyakrémleves kitűnő választás.

tejszines-afonyakremleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kánikulában indítsd hideg gyümölcslevessel az étkezést, mindenki hálás lesz a felfrissülésért. A főzés miatt sem kell sok időt a konyhában töltened, igaz, érdemes előre elkészíteni, hogy legyen ideje lehűlni. Figyelj, mert ha túlfőzöd, akkor a gyümölcs elveszti a színét és az ízét. 

Tejszínes áfonyakrémleves

Hozzávalók

  • 35 dkg áfonya
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Az áfonyát mosd meg, rakd egy lábosba, szórd meg cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Főzd forrástól számolva öt-tíz percig, majd húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel, és öntsd hozzá a pudingporral simává kevert tejszínt. Főzd össze pár perc alatt. Tálalhatod melegen vagy jól behűtve. Érdemes hozzá tejszínhabot vagy fagyit is kínálni. 
Az áfonyától a sütik is finomabbá válnak. A morzsasütiben a gyümölcs lekvárrá sül. 

Ezt is szeretjük