Tejfölös meggyleves pudinggal sűrítve: így nem lesz csomós
A sűrű, tejfölös meggyleves minimális főzést igényel, és jól behűtve verhetetlen meleg nyári napokon.

tejfolos-meggyleves-recept
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

A 2000-res évek kedvenc frizurája ma is divatos: a legszexibb tépett fazonok »

Fátyol nélkül is mutatós frizurák menyasszonyoknak: megdobják a haj volumenét »

A dzsungeltrend idén sok meglepetést tartogat: a Dolce & Gabbana új szintre emelte a nőies szafaristílust »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlenül a nyár sztárja! Minden kritériumnak megfelel, amit elvárunk egy igazán jó gyümölcslevestől: felüdít, nem túl édes, hideg és pikk-pakk összedobható. Csak arra ügyelj, hogy a habarás ne legyen csomós. Ezt kivédheted hőkiegyenlítéssel, ha a tejfölbe forró főzőlevet is keversz. 

Tejfölös, pudingos meggyleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 2 dl tejföl
  • 0.5 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál pudingpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Öntsd fel másfél liter vízzel, majd tedd hozzá a cukrot, a vaníliát, a karikákra vágott citromot, a fahéjat és a szegfűszeget. Főzd körülbelül 15 percig, amíg a meggy megpuhul, majd habard be.


A tejfölt keverd simára a pudingporral, és adj hozzá egy-két merőkanállal a főzőléből. Folyamatosan kevergetve öntsd a leveshez, és forrald össze. Hidegen tálald. Ha nincs időd megvárni, míg teljesen kihűl, dobj bele jégkockát. 
Kánikulában a citromkrémlevest se hagyd ki! Savanykás, üdítő és nagyon finom! 

Ezt is szeretjük