
Tejfölös meggyleves pudinggal sűrítve: így nem lesz csomós
A sűrű, tejfölös meggyleves minimális főzést igényel, és jól behűtve verhetetlen meleg nyári napokon.


Nem véletlenül a nyár sztárja! Minden kritériumnak megfelel, amit elvárunk egy igazán jó gyümölcslevestől: felüdít, nem túl édes, hideg és pikk-pakk összedobható. Csak arra ügyelj, hogy a habarás ne legyen csomós. Ezt kivédheted hőkiegyenlítéssel, ha a tejfölbe forró főzőlevet is keversz.
Tejfölös, pudingos meggyleves
Hozzávalók
- 50 dkg meggy
- 2 dl tejföl
- 0.5 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál pudingpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Öntsd fel másfél liter vízzel, majd tedd hozzá a cukrot, a vaníliát, a karikákra vágott citromot, a fahéjat és a szegfűszeget. Főzd körülbelül 15 percig, amíg a meggy megpuhul, majd habard be.
A tejfölt keverd simára a pudingporral, és adj hozzá egy-két merőkanállal a főzőléből. Folyamatosan kevergetve öntsd a leveshez, és forrald össze. Hidegen tálald. Ha nincs időd megvárni, míg teljesen kihűl, dobj bele jégkockát.
Kánikulában a citromkrémlevest se hagyd ki! Savanykás, üdítő és nagyon finom!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept