Tejfölös meggyleves pudinggal sűrítve: így nem lesz csomós
A sűrű, tejfölös meggyleves minimális főzést igényel, és jól behűtve verhetetlen meleg nyári napokon.

tejfolos-meggyleves-recept
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlenül a nyár sztárja! Minden kritériumnak megfelel, amit elvárunk egy igazán jó gyümölcslevestől: felüdít, nem túl édes, hideg és pikk-pakk összedobható. Csak arra ügyelj, hogy a habarás ne legyen csomós. Ezt kivédheted hőkiegyenlítéssel, ha a tejfölbe forró főzőlevet is keversz. 

Tejfölös, pudingos meggyleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 2 dl tejföl
  • 0.5 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál pudingpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Öntsd fel másfél liter vízzel, majd tedd hozzá a cukrot, a vaníliát, a karikákra vágott citromot, a fahéjat és a szegfűszeget. Főzd körülbelül 15 percig, amíg a meggy megpuhul, majd habard be.


A tejfölt keverd simára a pudingporral, és adj hozzá egy-két merőkanállal a főzőléből. Folyamatosan kevergetve öntsd a leveshez, és forrald össze. Hidegen tálald. Ha nincs időd megvárni, míg teljesen kihűl, dobj bele jégkockát. 
Kánikulában a citromkrémlevest se hagyd ki! Savanykás, üdítő és nagyon finom! 

Ezt is szeretjük