Tepsiben sült vajpuha csirkecombok semmi munkával: a megfelelő pácolás a titka
A tepsis csirkecomb az egyik legjobb vacsora: kevés munkával készül, laktató és nagyon finom.

A tepsiben sült csirkecombnak számtalan fajtája létezik, és egyik finomabb, mint a másik. A lényege mindegyiknek a pácolás: tartsd a combokat legalább egy órát fűszeres lében, így az ízek lejutnak a belsejébe, a végeredmény pedig finom, omlós lesz. Ennek a receptnek a karakterét a sör és a szójaszósz adja meg.
Tepsis, sörös, szójaszószos sült csirkecomb
Hozzávalók 3 személyre
- 6 csirkealsócomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dl sör
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 lila hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- késhegynyi bors
Elkészítés:
A combok felületét éles késsel vágd be három-négy helyen, és tedd őket egy tálba. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, locsold meg szójaszósszal, keverd jól össze, hogy a fűszerek és a szósz egyenletesen bevonják a darabokat, és letakarva pihentesd egy-két órát a hűtőben.
Egy tepsit kenj ki olívaolajjal. A lila hagymát vágd cikkekre, a fokhagymát darabokra, és oszd el őket a tepsiben. Tedd a tetejére a bepácolt combokat. Öntsd alá a sört, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd a húst még 10-15 percig.
Egytepsis, pácolt csirkemellfalatok: a körettel sem lesz gondod
Ebben a szuper, egytepsis fogásban csirkemell sül vegyes zöldségágyon, amely akár főételként, akár köretként is tökéletes.
ElolvasomKép: rudisill / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- csirkemell