Tepsiben sült vajpuha csirkecombok semmi munkával: a megfelelő pácolás a titka

A tepsis csirkecomb az egyik legjobb vacsora: kevés munkával készül, laktató és nagyon finom.

Tepsiben sült sörös, szójaszószos csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tepsiben sült csirkecombnak számtalan fajtája létezik, és egyik finomabb, mint a másik. A lényege mindegyiknek a pácolás: tartsd a combokat legalább egy órát fűszeres lében, így az ízek lejutnak a belsejébe, a végeredmény pedig finom, omlós lesz. Ennek a receptnek a karakterét a sör és a szójaszósz adja meg.

 

Tepsis, sörös, szójaszószos sült csirkecomb

Hozzávalók 3 személyre

  • 6 csirkealsócomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl sör
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 lila hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • késhegynyi bors
Recept idők

Elkészítés:

A combok felületét éles késsel vágd be három-négy helyen, és tedd őket egy tálba. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, locsold meg szójaszósszal, keverd jól össze, hogy a fűszerek és a szósz egyenletesen bevonják a darabokat, és letakarva pihentesd egy-két órát a hűtőben.

Egy tepsit kenj ki olívaolajjal. A lila hagymát vágd cikkekre, a fokhagymát darabokra, és oszd el őket a tepsiben. Tedd a tetejére a bepácolt combokat. Öntsd alá a sört, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd a húst még 10-15 percig.

 

Egytepsis, pácolt csirkemellfalatok: a körettel sem lesz gondod

Ebben a szuper, egytepsis fogásban csirkemell sül vegyes zöldségágyon, amely akár főételként, akár köretként is tökéletes.

Elolvasom

Kép: rudisill / Getty Images

Ezt is szeretjük