Szaftos, omlós sörös sertésszelet: ez bizony ínyenc finomság

A fűszeres, sörös páccal bolondított sertésszelet grillen sütve a legfinomabb, de a sütőben is elkészítheted.

soros-sertesszelet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik legjobb dolog, ami a sertéshússal történhet, hogy sörös pácban pihenteted, majd grillen szép pirosra, ropogósra megsütöd. A jól ízesíthető, zsírosabb tarja kiváló grillezve és sütőben sütve is. Sokkal karakteresebb lesz, ha hosszú órákon vagy egy éjszakán át pácolod. Kültéri sütögetéshez kifejezetten jó, ha nem veszed le a húst a csontról.  

Sörös sertésszelet

Hozzávalók

  • 70 dkg sertésszelet
  • 2.5 dl világos sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra. Ha szükséges, szeleteld fel. Keverd össze a sört a citrom levével, a zúzott fokhagymával, a borssal, a rozmaringgal, majd kend be vele a hússzeleteket. Ha van időd, érdemes legalább egy-két órán át pácolni. 

Tedd a tarját olajjal megkent grillrácsra, és forgatva süsd meg mindkét oldalát szép pirosra. Sütés közben is kenegesd a sörös páccal. Tálalás előtt még szórd meg sóval. 
Ha nincs kéznél grillsütő, rendezd a hússzeleteket zsiradékkal kikent tepsibe, locsold a tarjára a maradék sört, fóliázd le, és előmelegített sütőben süsd meg másfél óra alatt. 
Csirkét is grillezhetsz úgy, hogy ne legyen száraz. Mutatunk hozzá néhány trükköt. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük