Szaftos, omlós sörös sertésszelet: ez bizony ínyenc finomság
A fűszeres, sörös páccal bolondított sertésszelet grillen sütve a legfinomabb, de a sütőben is elkészítheted.

soros-sertesszelet
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Csodát tesz a száraz, petyhüdt bőrrel: kívül-belül megszépít a dió »

Elképesztően menő ruhák függönyből és régi pulcsikból – Hihetetlen, milyen jól néznek ki »

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyik legjobb dolog, ami a sertéshússal történhet, hogy sörös pácban pihenteted, majd grillen szép pirosra, ropogósra megsütöd. A jól ízesíthető, zsírosabb tarja kiváló grillezve és sütőben sütve is. Sokkal karakteresebb lesz, ha hosszú órákon vagy egy éjszakán át pácolod. Kültéri sütögetéshez kifejezetten jó, ha nem veszed le a húst a csontról.  

Sörös sertésszelet

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertésszelet
  • 2.5 dl világos sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra. Ha szükséges, szeleteld fel. Keverd össze a sört a citrom levével, a zúzott fokhagymával, a borssal, a rozmaringgal, majd kend be vele a hússzeleteket. Ha van időd, érdemes legalább egy-két órán át pácolni. 

Tedd a tarját olajjal megkent grillrácsra, és forgatva süsd meg mindkét oldalát szép pirosra. Sütés közben is kenegesd a sörös páccal. Tálalás előtt még szórd meg sóval. 
Ha nincs kéznél grillsütő, rendezd a hússzeleteket zsiradékkal kikent tepsibe, locsold a tarjára a maradék sört, fóliázd le, és előmelegített sütőben süsd meg másfél óra alatt. 
Csirkét is grillezhetsz úgy, hogy ne legyen száraz. Mutatunk hozzá néhány trükköt. 

Ezt is szeretjük