Szaftos, omlós sörös sertésszelet: ez bizony ínyenc finomság
A fűszeres, sörös páccal bolondított sertésszelet grillen sütve a legfinomabb, de a sütőben is elkészítheted.


- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- A bőrnadrágot leváltja a latex? – Még Victoria Beckham is rákattant az új őrületre »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Az egyik legjobb dolog, ami a sertéshússal történhet, hogy sörös pácban pihenteted, majd grillen szép pirosra, ropogósra megsütöd. A jól ízesíthető, zsírosabb tarja kiváló grillezve és sütőben sütve is. Sokkal karakteresebb lesz, ha hosszú órákon vagy egy éjszakán át pácolod. Kültéri sütögetéshez kifejezetten jó, ha nem veszed le a húst a csontról.
Sörös sertésszelet
Hozzávalók:
- 70 dkg sertésszelet
- 2.5 dl világos sör
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéshúst mosd meg, törölgesd szárazra. Ha szükséges, szeleteld fel. Keverd össze a sört a citrom levével, a zúzott fokhagymával, a borssal, a rozmaringgal, majd kend be vele a hússzeleteket. Ha van időd, érdemes legalább egy-két órán át pácolni.
Tedd a tarját olajjal megkent grillrácsra, és forgatva süsd meg mindkét oldalát szép pirosra. Sütés közben is kenegesd a sörös páccal. Tálalás előtt még szórd meg sóval.
Ha nincs kéznél grillsütő, rendezd a hússzeleteket zsiradékkal kikent tepsibe, locsold a tarjára a maradék sört, fóliázd le, és előmelegített sütőben süsd meg másfél óra alatt.
Csirkét is grillezhetsz úgy, hogy ne legyen száraz. Mutatunk hozzá néhány trükköt.
Még több recept