Hihetetlenül omlós sült csirkecomb ropogós bőrrel: salátával tálalva egészséges is
A ropogós sült csirkecomb titka a megfelelő fűszerezés és az elég hosszú sütési idő.
Mindig jól jön egy ropogós sült csirkecomb: tökéletes választás hétvégi ebédnek vagy egy gyors vacsora gyanánt. Valódi munka alig lesz vele, de szánj időt a pácolásra és a sütésre is. Friss salátával tálalva a kalóriák miatt sem kell majd aggódnod.
Ropogós sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál színes bors
- só
Elkészítés:
A csirkecombokat szárogasd meg, és a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval.
Az olívaolajat egy kisebb tálban keverd el a pirospaprikával, a rozmaringgal, a fokhagymaporral és a színes borssal. Kend meg jól a combokat ezzel a keverékkel, és lefedve pihentesd a hűtőben egy-két órát. Így a fűszerek lejutnak a hús belsejébe, és sokkal jobb lesz az íze, mintha azonnal sütnéd.
A pácolási idő leteltével pakold a húst egy tepsibe. Nem kell alá öntened semmit. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével puhára sülnek, ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd a bőrét ropogósra.
Ha valami különlegességre vágysz, készíts nyulat! Zöldséges, vörösboros szaftban egyszerűen ellenállhatatlan.
Kép: Lauri Patterson / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept