Tejszínes sárgadinnye-krémleves főzés nélkül: jól behűtve az igazi
A hideg, tejszínes sárgadinnyeleves igazi hűsítő a nyári kánikulában, hiszen még főzni sem kell.

sargadinnyeleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyár a gyümölcslevesek szezonja, hiszen a sok napérlelte finomságból változatos, hűsítő fogásokat varázsolhatsz pillanatok alatt az asztalra. A hideg sárgadinnyeleveshez még a tűzhelyet sem kell bekapcsolnod: egyszerűen turmixold össze a hozzávalókat, és tedd pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízei.

Tejszínes sárgadinnye-krémleves receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgadinnye
  • 4 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • mentalevelek és friss gyümölcsök a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A dinnyét magozd ki, a húsát kockázd fel, forgasd meg a kétféle cukorban, szórd hozzá a fahéjat és a szegfűszeget, csepegtesd bele a citromlevet, és turmixold össze. Ha már pépes, öntsd hozzá a habtejszínt, és így turmixold tovább egészen krémes állagúra. A végén fokozatosan öntsd hozzá a tejet, amíg a neked megfelelő állagot el nem éri. Öntsd tálba a hideg, krémes levest, és tedd a hűtőbe néhány órára. Tálaláskor az adagok tetejét ízlés szerint mentalevelekkel és friss gyümölcsökkel díszítheted.

A dinnyerajongók akár görögdinnyéből is készíthetnek hasonló krémlevest - különösen jól tud jönni ez a recept, ha kásás gyümölcsöt vettél.

Ezt is szeretjük