A 8 kedvenc receptünk túróval: nem csak sütibe kerülhet
Nézd, mennyi mindent készíthetsz túróból!

A túró a magyar konyha egyik megkerülhetetlen alapanyaga. A sűrű, savanykás készítmény lehet édes és sós fogások alapja, kerülhet desszertekbe vagy zöldséges fogásokba. Édes változatában cukorral, sósan zöldfűszerekkel ízesítjük: különösen jól megy hozzá a kapor.
A házilag készült túró eredetileg aludttejből készült, így már önmagában is elég savanykás volt. Ehhez természetesen házi tejet kell használni, mert a bolti, zsírszegény, pasztörizált tej soha nem alszik meg. Aki ugyanezekre az ízekre vágyik, citromhéjat szokott a bolti túróhoz reszelni, hogy savanyúbb legyen.
Receptek túróval
A következőkben csupa olyan receptet mutatunk, amelyből kihagyhatatlan a túró. Legyen szó édes vagy sós sütikről, húsokról vagy köretről, számtalan fogásban kaphat helyet.
Így készíthetsz otthon vajat: egyetlen hozzávaló kell hozzá
Házilag is készíthetsz vajat jó zsíros tejszínből.
ElolvasomKépek: Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- desszert
- sütés nélkül