8 házias étel füstölt szalonnával: pörköltekből, egytálételekből és tepsis fogásokból is kihagyhatatlan
Füstölt szalonnás alappal sokféle házias fogásnak adhatsz különlegesen finom ízt.

Egy kevés füstölt szalonna sokféle ételt feldobhat: finomabb lesz tőle a pörkölt, a héjában sült krumpli vagy akár az egyszerű sült csirkecomb is. Jót tesz a túrós tésztának, és remekül megy a savanyú káposztához is.
Bár a füstölt szalonna nem mondható diétás alapanyagnak, ha nem vagy tőle egészségügyi okokból eltiltva, érdemes néha főznöd vele, mert semmihez sem hasonlítható ízt kölcsönöz a szaftos, magyaros ételeknek. Ha hagymát párolsz rajta, először a zsírt olvaszd ki belőle, szedd ki a pörcöket, és utána folytasd a főzést. A kisült, ropogós szalonnát csak a már elkészült ételbe keverd vissza.
Ételek füstölt szalonnával
Ha egy jó pörköltre vagy kiadós sült krumplira vágysz, bátran készítsd el őket füstölt szalonnás alappal! A visszamaradt szaftot friss kenyérrel érdemes tunkolni.
(Képek forrása: Getty Images)
- füstölt szalonna
- pörkölt
- rakott káposzta
- puliszka
- túrós csusza
- bakonyi gomba
- bakonyi betyárgulyás
- rizses hús
- Recept
OLVASD EL EZT IS!

- káposzta
- káposztás tészta