A pörkölttől a raguig: 8 legfinomabb szaftos hús csirkéből, sertésből vagy marhából
A tartalmas, változatosan elkészíthető szaftos húsok kiadósak, így akkor is jól jönnek, ha nagyobb társaságot kell jóllakatnod.

csirkepaprikas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szaftos húsok a világ minden táján népszerűek, mi, magyarok különösen odavagyunk értük. Elsősorban a pörkölteket szeretjük, sok hagymával, sűrű szafttal. A franciák a különféle ragukat imádják, az indaiak és az angolok pedig a curryket. 

Ha nem rajongsz a túl zsíros falatokért, akkor csirkehúsból készítsd a fogásokat. A sok szaft miatt nem kell aggódnod, hogy kiszárad főzés, sütés közben. A sertés és a marha zsírosabb, hosszabb ideig kell a tűzön rotyogtatni. A szaftos húsok különféle zöldségekkel is jól kombinálhatóak. A paradicsom, a paprika és a borsó gyakori kísérőjük. Ősszel és télen érdemes sütőtökkel is gazdagítani a finomságokat.

Szaftos húsos ételek 

Bár a pörkölteket és a többi szaftos fogást is élvezet kenyérrel tunkolni, jó, ha készítesz melléjük köretet. A házi galuska, a tarhonya vagy akár a rizs szinte mindegyikhez illik. Nézd végig összeállításunkat, és próbálj ki minél többet!

Ezt is szeretjük